Emma Watson tízéves volt, amikor forgatni kezdték a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet. A színésznő a filmsorozat végét követően elárulta, hogy az első években teljesen odavolt az egyik kollégájáért.

Tíz éven keresztül csak egyetlen szerepet ismert Emma Watson, aki 2000-ben, tízéves korában kezdte forgatni a kollégáival a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet. Később, már felnőttként egy 2012-es interjúban, a The Jonathan Ross Show-ban elárulta, hogy rengeteget kételkedett önmagában, hogy Hermione szerepében kívül mást is képes lenne-e eljátszani a filmsorozat 2011-es befejezését követően.

„Nem tudtam, hiszek-e magamban, mint színésznő Hermione szerepén kívül. Utóbbit ismertem, tudtam, hogy képes vagyok eljátszani, és rengeteg ideig csináltam. Nem tudtam, hogy van-e bennem más is, vagy sem, hiszen csak egyetlen személyt formáltam meg, aki sok tekintetben hasonlított a saját személyiségemhez. Tíz év alatt annyira kényelmessé vált az a szerep, hogy a gondolat, hogy valaki mást játsszak, nagyon rémisztő volt” – fogalmazott az interjú idején 22 éves színésznő. Miközben felelevenítette a Harry Potter-filmek díszletei között töltött tíz évet, azt is elárulta, hogy az első két esztendőben kifejezetten odavolt az egyik kollégájáért, aki pár évvel idősebb volt nála. 

Ez a személy nem más volt, mint a Draco Malfoy-t alakító Tom Felton.

„Tíz és tizenkét éves korom között nagyon durván odavoltam Tomért. Olyannyira, hogy reggel mentem forgatni, megnéztem a behívásokat a jelenetekhez, hogy lássam, ő is ott lesz-e. Imádjuk a rossz fiúkat, ő pedig néhány évvel idősebb volt és gördeszkázott, ami nagyon bejött” – árulta el Watson, hozzátéve, hogy Felton pontosan tudott az érzéseiről.

Az, hogy mindenkinek azt mondta, hogy egy hugicaként tekint rám, összetörte a szívem. Még mindig fáj

– mesélte mosolyogva az interjúban Emma Watson, aki a későbbiekben is nagyon jó kapcsolatban maradt Feltonnal, sőt ő bátorította leginkább a színészt arra, hogy kiadja Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard című könyvét, amely 2022-ben jelent meg.

(LADBible)

(Borítókép: Emma Watson. Fotó: Getty Images)