Számos Disney-sztár már gyerekkorában a siker csúcsára ért, de néhányuk élete fiatalon véget ért tragikus körülmények miatt. Ezek a tehetségek rengeteget elérhettek volna, ha a sors nem szól közbe ilyen kegyetlenül.

Matthew Garber: a Mary Poppins fiatal sztárja

Matthew Garber a ’60-as évek Disney-filmek gyermeksztárjaként vált híressé, különösen a Mary Poppins című filmben nyújtott Michael Banks alakításával. Karrierje azonban tragikus fordulatot vett, amikor 1977-ben, mindössze 21 éves korában elhunyt. Indiában kapott májgyulladást, ami olyan gyorsan terjedt a szervezetében, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Marque ‘Tate’ Lynche: egy tehetség, aki sosem valósíthatta meg álmait

Marque „Tate” Lynche a ’90-es évek Mickey Mouse Club műsorának egyik tehetséges sztárja volt, olyan hírességekkel együtt, mint Justin Timberlake és Britney Spears. Az ígéretes karrier azonban tragikusan rövidre sikerült: 2015 decemberében, mindössze 34 éves korában, holtan találták New York-i lakásában. A halála hivatalos oka krónikus alkoholizmus volt, ami az évek során súlyosbodott, és végül a tehetséges előadó korai halálához vezetett.

Bridgette Andersen: a korai siker tragikus vége

Bridgette Andersen elsősorban a ’80-as évek Savannah Smiles című filmjének címszereplőjeként vált ismertté, és több Disney-produkcióban is feltűnt, mint például az Apád, anyád idejöjjön: Iker siker II. Karrierje ígéretesen indult, de tizenéves korában súlyos drogfüggőség alakult ki nála. Sajnos a problémák felemésztették: 1997-ben, mindössze 21 évesen hunyt el heroin-túladagolás következtében.

Brad Renfro: tehetség, akit a kábítószerrel való küzdelem tört meg

Brad Renfro a ’90-es évek egyik legismertebb gyereksztárja volt, többek között a Tom és Huck című Disney-filmben is szerepelt. A korán jött hírnév és siker azonban súlyos következményekkel járt számára: Renfro már fiatalon kábítószer-függőséggel küzdött, és ez az egész életét meghatározta. Többször is letartóztatták különböző bűncselekmények miatt, végül pedig 2008-ban, mindössze 25 évesen halt meg heroin-túladagolásban.

Michael Galeota: egy ígéretes karrier végzetes fordulata

Michael Galeota a Disney Channel The Jersey című sorozatának egyik ígéretes fiatal tehetsége volt. Karrierje azonban sajnos tragikus véget ért: 31 évesen hunyt el 2016 januárjában, miután súlyos egészségügyi problémákkal – magas vérnyomással és szívbetegségekkel – küzdött. Bár megpróbált orvosi segítséget kérni, a tünetek végül legyőzték, és a kaliforniai otthonában találták meg holtan.

Lee Thompson Young: a fényes karrier végzetes vége

Lee Thompson Young a Disney Channel The Famous Jett Jackson című sorozatának egykori sztárjaként vált híressé, és fiatalon fényes karriert jósoltak neki. A tehetséges színész azonban súlyos mentális betegségekkel küzdött: bipoláris zavarral és depresszióval kezelték. 2013-ban, mindössze 29 évesen öngyilkosságot követett el észak-hollywoodi lakásában. Lee Thompson Young szülei a tragikus esemény után létrehozták a Lee Thompson Young Alapítványt, amely azért küzd, hogy csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos előítéleteket, és segítséget nyújtson azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Cameron Boyce: a fiatal tehetség, aki még sokra vihette volna

Cameron Boyce tragikusan fiatalon, mindössze 20 évesen hunyt el 2019 júliusában, egy váratlan epilepsziás roham következtében. A fiatal színész számos Disney-produkcióban szerepelt, mint például a Jessie és a Leszármazottak című sorozatokban, és ígéretes karriert épített fel. Boyce színészi tehetsége mellett a humanitárius tevékenységeivel is kitűnt: tiszta vizet biztosított az afrikai közösségeknek és aktívan támogatta a jótékonysági szervezetek munkáját. Halála mélyen megrázta a rajongókat és a szakmát, emlékét a szülei és barátai alapítványok és adománygyűjtések révén ápolják tovább.

(Borítókép: Brad Renfro. Fotó: Getty Images)