A zenész szerint az animált majom karaktere tökéletesen visszaadja, hogyan érezte magát előadásai közben: mintha egy bohóc lett volna, akit csak azért küldtek fel a színpadra, hogy a közönséget szórakoztassa.

Robbie Williams legújabb életrajzi filmje, a Better Man nem a szokványos módon mutatja be a világsztár életét. A történet során Robbie Williams szerepét egy animált majom alakítja, amellyel a zenész és a rendező, Michael Gracey, azt a kettőséget akarták érzékeltetni, ahogyan a zenész néha saját magát látta a színpadon.

Michael Gracey a LaDbiblenek adott interjújában kifejtette, hogy az ötlet Robbie egy korábbi nyilatkozatából jött, amelyben a zenész azt mondta, hogy gyakran érezte magát úgy, mintha csak egy bohóc lenne a színpadon. Innen jött az inspiráció, hogy a filmben ne egy emberi karakter, hanem egy animált majom jelenítse meg Williams-t, aki saját szemszögéből mutatja be az eseményeket.

Robbie azt mondta, néha úgy érezte, mintha egy cirkuszi majmot dobnának fel a színpadra, hogy szórakoztassa az embereket.

Ezt szerettük volna átadni a filmben, ezért döntöttünk úgy, hogy az ő figuráját egy animált majom jelenítse meg” – magyarázta a rendező.

A film nemcsak Robbie Williams karrierjét dolgozza fel, hanem a zenész belső vívódásait is, amelyek időnként a bohóc szerepébe kényszerítették.

Az animált majom karakterét Jonno Davies kelti életre motion capture technikával, és a film célja, hogy szatirikusan mutassa be a zenész életének hullámvölgyeit.

Robbie Williams legnagyobb slágerei új köntösben jelennek meg a film során, és a zenész életének különleges fordulatai is új megvilágítást kapnak. Mindezt egy olyan megközelítéssel, amely valószínűleg alaposan meg fogja osztani a nézőket.

A Better Man december 25-től lesz látható a mozikban, és 2025. január 17-től szélesebb közönség számára is elérhető lesz.

(Borítókép: Robbie Williams. Fotó: Getty Images)