Sean „Diddy” Combs, a híres zenei mogul dühösen reagált a legfrissebb hírekre, miszerint rengeteg áldozat készül pert indítani szexuális visszaélések miatt, amelyek több mint 25 évre nyúlnak vissza.

A LADbible értesülései szerint Diddy, polgári nevén Sean Combs, ártatlannak vallja magát az ellene felhozott vádak kapcsán, amelyek zsarolás, erőszakos szexkereskedelem és fiatalkorúak elleni szexuális visszaélések vádjait tartalmazzák. A híres zenei producer és rapper tagadja, hogy bármiféle szexuális bűncselekményt követett volna el, beleértve a kiskorúakkal szembeni visszaéléseket is.

Diddy-t a múlt hónapban tartóztatták le egy New York-i szállodában, majd átszállították a brooklyni Metropolitan Fogolytáborba. Jelenleg is ott tartják fogva, mivel kétszer is elutasították az óvadék iránti kérelmét. Az ellene felhozott vádak között kényszerítés, zsarolás, szexuális kizsákmányolás és prostitúció is szerepel.

Tony Buzbee houstoni ügyvéd szerint az állítólagos áldozatok között 50-50 arányban vannak férfiak és nők, és legalább 25 esetben fiatalkorúakat is érintettek a visszaélések.

Az egyik áldozat például azt állítja, hogy mindössze kilenc éves volt az eset idején

– mondta Tony Buzbee a sajtótájékoztatón. Az ügyvéd hozzátette, hogy eddig több mint 3280-an jelentkeztek, azt állítva, hogy Diddy áldozatai voltak.

A bejelentett esetek többsége Kaliforniában, Floridában és New Yorkban történt. Az állítólagos visszaélések mögött az iparági kényszerítés húzódik, amikor fiatalokat azzal az ígérettel csábítottak, hogy karrierlehetőségeket kínálnak nekik.

Az ilyen típusú szexuális kizsákmányolás soha nem fordulhatna elő sem az Egyesült Államokban, sem máshol a világon.

Rengeteg sérült és megfélemlített áldozat van, akiket hosszú ideig elhallgattattak” – nyilatkozta az ügyvéd.

Diddy szóvivője a LADbible beszámolója szerint így nyilatkozott: „Ahogyan azt Mr. Combs jogi csapata is hangsúlyozta, nem tud reagálni minden egyes alaptalan vádra, amely a médiában napvilágot lát. Ezek az állítások teljes mértékben hamisak és rágalmazóak. Mr. Combs soha nem követett el szexuális visszaélést, és továbbra is mindent megtesz, hogy tisztázza magát.”

A perek várhatóan a következő hónapban kezdődnek, és a híres zenei mogul jogi csapata készen áll arra, hogy szembeszálljon az ellene felhozott vádakkal.

(Borítókép: Sean „Diddy” Combs. Fotó: Getty Images)