A Joker első részének rajongói nagy várakozással nézték meg a nemrég bemutatott folytatást, ám a mozik kasszája nem hazudik. Eddig hatalmas bukás a film, Lady Gaga pedig arról mesélt, hogy a karrierje eddig is hullámvasút volt.

Az év egyik legjobban várt filmje eddig nem igazán hozza a várt sikert, sem szakmailag, sem anyagilag. A 2019-es Joker mindenkit meglepett, hatalmasat robbantott a mozikasszáknál, és nem csak Joaquin Phoenix alakítása miatt lett zseniális. Végül 1,79 milliárd dollárt termelt a jegypénztáraknál, elhozta a velencei filmfesztivál fődíját, és bezsebelt két Oscar-díjat. Emellett hatalmas kultusz alakult ki a film körül, így azonnal megkezdődtek a találgatások a folytatásról.

Ez egy darabig kérdéses volt, többek között azért is, mert a színész híres arról, hogy nem vállal szerepet második részekben. Most kivételt tett, de bár ne tette volna. 

A musicalbetétekkel feldobott, pszichológiai zenés thriller hivatalosan október 4-én, pénteken került a mozikba, de mindössze 20 millió dollárt hozott a hazai jegypénztáraknál, ami példátlan bukásnak számít, ráadásul a kritika is a földbe döngölte, sivárnak és kiábrándítónak nevezték még a legfinomabb értékelésben is.

Lady Gaga, aki Lee Quinzelt (Harley Quinn) alakítja, egy egykori pszichiátert, aki beleszeret a Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleckbe, azaz a Jokerbe. A People Magazinnak adott interjúban elmondta, hogy mennyire felszabadító érzés volt számára eljátszani ezt a szerepet, mivel önmagának egy apró darabját is képes volt elrejteni a karakterben.

Ám Gaga életében nem ismeretlen a sikertelenség és a bukás sem, és arról is mesélt, hogy ismeri ezt a hullámvasutat.

„Tinédzser korom óta a zeneiparban vagyok. Az elmúlt körülbelül 10 évben pedig a filmiparban dolgoztam" – mondta az Oscar-díjas zenész. „Azt hiszem, hogy nagyon sok mindenen mentem keresztül". Hozzátette, nagyon hálás azért, ahol most tart, és ezt valószínűleg nem befolyásolja a Joker 2 – Kétszemélyes téboly buktája sem.

„Egy időben rengeteg problémám volt a karrieremmel, de mostanra már sokkal jobban érzem magam. Egy teljesenúj helyen vagyok, úgy érzem."

Ha most nem is sikerült túl jól a szerepválasztás, Lady Gaga valóban egy teljesen új szintre lépett, legalábbis a magánéletében. Augusztusban tudatta a világgal, hogy barátja, Michael Polansky eljegyezte, és hamarosan sor kerül az esküvőjükre is.

(Daily Mail)

(Borítókép: Lady Gaga a Joker 2 – Kétszemélyes téboly című filmben. Fotó: Northfoto)