Vannak olyan popsztárok, akik évtizedes karriert futnak be, és számos emlékezetes dalt tudhatnak magukénak, másoknak viszont csak egy-egy villanás jutott a csúcson. Őket mutatjuk most be!

1. Lou Bega – Mambo Nr. 5

Az olasz-ugandai szülőktől származó énekes Miamiban kapott inspirációt ehhez a dalhoz, amely valójában nem is az övé, hanem Perez Prado műve. Lou Bega mindössze egy csajozós szöveget írt a dalhoz, majd megkomponálva előadta. Végül ez is elégnek bizonyult ahhoz, hogy gigasiker legyen, és ennek hála soha többé nem kellett az anyagiakra gondolnia. Azóta is zenél, de a Mambo Nr. 5 sikerének a közelébe sem ért soha. 

2. Vanilla Ice – Ice Ice Baby

Igazi sikereit a '90-es években érte el, amikor négy albumja, ezekkel együtt pedig az Ice Ice Baby című száma is megjelent. Szorgalmas munkássága ellenére világszinten ez a szám tekinthető az egyetlen igazi sikerének. Később aztán lehetősége sem volt, hogy überelje ezt, a kilencvenes évek végére ugyanis mélypontra került, a kábítószerekre is rászokott. Több filmben is szerepelt, amelyben a közös pont az volt, hogy szinte mindegyikben kifigurázták az Ice Ice Baby miatt.

3. Right Said Fred – I’m Too Sexy

Ez a duó is tipikus példája annak, hogyan kell egyetlen dalból megélni. A kilencvenes évek furcsa párosa ezzel a dallal lopta be magát a közönség szívébe, de a szerzemény sikerét sosem sikerült megközelíteniük sem. Ennek ellenére a mai napig vállalnak fellépéseket. 

4. Baha Men – Who let he dogs out?

2000-ben érkezett a bahamai zenekar dala, és a mai napig felismerik szinte az összes generációból. Rendszeresen találkozunk a zenével filmekben, rendezvényeken és sporteseményeken is. A banda azóta több lemezt is kiadott, de a Who let he dogs out? sikerének egyik sem ért a közelébe.

+1 Csonka András – Ding-Dong

Valószínűleg az egész ország kívülről fújja a magyar énekes-színész slágerét, amely a Ding-Dong nevet kapta. Csonka örömmel énekli mások slágereit is zenés előadásai alkalmával, ugyanakkor saját szerzeményeivel a Ding-Dong sikerét sosem sikerült megközelítenie. Talán kivétel ez alól a Ding-Dong második felvonása. 

(Borítókép: Vanilla Ice. Fotó: Ryan Emberley/Getty)