Krausz Gábornak különleges szerepet szánnak a 39. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon e hét hétvégén. Bár az ország legnagyobb futóeseményén a mozgásé a főszerep, számos kiállító és kiegészítő program is várja a résztvevőket.

Hétvégén rendezik a 39. SPAR Budapest Maraton Fesztivált, az ország legnagyobb futóeseményét. A Megyünk Tovább Előre Alapítvány vendégeként Krausz Gáborral együtt a helyszínen lesznek a TV2 sztárséfjei, akik 400 adag ételt fognak készíteni azoknak, akik támogatják az alapítványt.  

Az először 1984-ben megrendezett tömegmaratont „A mozgás ünnepének” is nevezik, hiszen nem csak a maratonisták győzhetik le a 42 kilométeres távot: a szervezők mindenkit várnak, aki akár csak egy rövid futó-, vagy gyaloglótáv teljesítésével is jelezni szeretné, hogy fontos számára a sport és a mozgás, és jelenlétével pedig megüzenné az országnak, hogy a rendszeres testmozgás jobbá és mosolygósabbá teszi az életet. 

A Pázmány Péter sétányon található rajt- és célterületen számos program várja majd az érdeklődőket. A Megyünk Tovább Előre Alapítvány számára például a TV2 sztárséfjei főznek, akik a helyszínen készítenek el 400 adag ételt: Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András vállalta magára ezt az elképesztő mennyiségű adagot. 

„Mivel nem akartunk futni, vagyis Andris és Frici sem, ezért eldöntöttük, hogy inkább főzünk… – mondta a sztárséf nevetve, hozzátéve, mennyire jó kezdeményezésnek gondolja az eseményt és az ott betöltött szerepüket. „Először arról volt szó, hogy 20-30 adag ételt készítsünk el, de mi akkor inkább úgy határoztunk, hogy hatalmas üstökben főzünk egy finom paprikás krumplit. Közkedvelt ételt kellett választani, és nekünk erre esett a választásunk. Egy jó futás után azért az jól tud esni” – magyarázta Krausz Gábor, kifejtve, hogy a megfelelő táplálkozás hogyan tudja támogatni az aktív sportolást. 

„Nem olyan régen kezdtem el sportolni, ami az életem egyik legjobb döntése volt. Rájöttem, hogy a testnek és a léleknek is mennyire fontos az aktív mozgás. Ahogy haladok előre a korral, odafigyelek, hogy mit eszem. A szakmámban ez nagyon nehéz dolog, mert jó ételekkel vagyunk körülvéve, folyamatos a kísértés. Nem könnyű fittnek maradni. Jókat kell enni és keveset. Aki viszont a SPAR Budapest Maraton bármelyik távját teljesítette, azt szeretettel várjuk a sátrunknál! Ők lelkiismeretfurdalás nélkül megehetik a paprikás krumplit” – szögezte le. 

A híres séfek főztjét kóstolgatva a standjuknál lehet találkozni számos olimpiai bajnokkal, érmessel, ismert sportolóval is, akik az alapítvány váltóit erősítik. Nagy László kézilabda világválogatott például a Semmelweis Egyetem urológus professzorával és annak gyógyult betegével fut majd egy váltóban, de biztosan ott lesz velük dr. Kiss Gergő háromszoros, Fodor Rajmund kétszeres és Székely Bulcsú egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázó is. Tőlük lehet aláírást kérni, szelfit készíteni. Az általuk aláírt pólók vásárlásával pedig lehetőség van az alapítvány támogatására.

(Borítókép: Krausz Gábor. Fotó: Papajcsik Péter/Index)