Újabb aggasztó hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról: egy szakértő szerint nincs okunk az optimizmusra, és a valóság sokkal szomorúbb, mint ahogyan azt sokan hiszik.

Michael Schumacher neve még mindig rengeteg érzelmet vált ki az autósport szerelmeseiből, de a világsztár állapotáról évek óta alig tudni valamit.Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Michael Schumacher lánya, Gina-Marie esküvőjén vett részt, ám a legendás pilótáról sem fotó, sem videó nem került nyilvánosságra.

A család szigorú titoktartást kért a vendégektől, és még a telefonokat is le kellett adniuk a belépéskor.

A számtalan találgatások miatt most Jussi Posti, a finn Turku Egyetemi Kórház idegsebésze is megszólalt. Szerinte a híres autóversenyző állapota továbbra is súlyos lehet, és nincs okunk azt hinni, hogy javulna.

„A betegek általában két éven belül elérik a maximális felépülés szintjét, utána már nem történik nagyobb változás.

Ha valóban ott volt az esküvőn, és nem mutattak róla képeket, az nem véletlen

– mondta a szakértő.

A családja által kiadott közlemények évek óta rejtélyesek és homályosak. Az aggasztó helyzet miatt az egyetlen információforrás azok a kevesen maradt egészségügyi dolgozók, akik körülötte dolgoznak – ők sem mernek sokat mondani.

A legutóbbi jelentések alapján a legendás pilóta nem képes beszélni vagy aktív életet élni, és az állapota valószínűleg sosem fog érdemben változni.

Az agysérülés utóhatásai nagyon változatosak lehetnek.

Az egyensúlyproblémáktól kezdve a viselkedésbeli és érzelmi zavarokig bármi jelentkezhet” – osztotta meg véleményét az orvos. A család továbbra is hallgat, de az új nyilatkozatok alapján egyre biztosabb: Michael Schumacher nincs olyan állapotban, hogy kapcsolatot tartson a külvilággal.

(Borítókép: Michael Schumacher. Fotó: Getty Images)