Steven Seagal kijelentette, hogy ha szükséges, kész bevonulni az orosz hadseregbe, és akár az életét is feláldozná Vlagyimir Putyinért.

Steven Seagal, a ’90-es évek akciósztárja, legújabb dokumentumfilmjében tett meglepő kijelentést: ha szükséges, akár az életét is feláldozná Vlagyimir Putyinért az Ukrajna elleni háborúban. 

A filmben elhangzottak szerint a színész levelet is írt az orosz elnöknek, amelyben kifejezte készségét, hogy bevonul az orosz hadseregbe – írja a Blikk.

Én az elnököm oldalán fogok harcolni, és ha kell, meg is halok az elnökömért

– állította határozottan Seagal az Igazság nevében című dokumentumfilmben, amelyben hosszasan beszélt oroszbarát nézeteiről és az ukrajnai konfliktus megítéléséről.

Seagal elmondása szerint épp a Közel-Keleten tartózkodott, amikor kirobbant a háború, és szinte azonnal megírta a levelet Putyinnak. Azt is hozzátette, most minden kiderül arról, kik az oroszok valódi barátai és ellenségei.

A színész már korábban is többször kifejezte lojalitását az orosz vezetés iránt: 2016-ban, miután nyilvánosan támogatta a Krím-félsziget annektálását, Putyin orosz állampolgárságot adott neki, később pedig a Barátság érdemrenddel is kitüntette.

Seagal évek óta aktívan támogatja Putyint, részt vett az elnöki beiktatási ünnepségen, és folyamatosan felszólal Ukrajnával szemben, amelyet – saját szavai szerint – a szervkereskedelemmel és nácizmussal kapcsol össze.

Az új dokumentumfilmjében azonban még tovább megy: kijelenti, hogy bármikor kész bevonulni a frontvonalra, ha ezt kívánja tőle az elnök. Úgy tűnik, a 71 éves színész az akciófilmek világán túl is kész bátor tettekre.

Ha kell, az életemet adom Oroszországért!

– tette hozzá Seagal.

(Borítókép: Steven Seagal. Fotó: Getty Images)