Gombos Edinát és családját is érintette a Floridában pusztító Milton hurrikán, az egykori televíziós egy videóban mutatta meg, hogyan készültek fel a viharra.

Napok óta készültek a floridaiak a pusztító erejű Milton hurrikán érkezésére. Meg is érkezett, és az iszonyatos vihar sajnos már halálos áldozatokat is követelt.

A régóta az Egyesült Államokban élő Gombos Edina legújabb videójában szemléltette, hogy floridai otthonukban hogyan készültek fel Milton hatásaira. Az egykori televíziós elmondta, hogy első körben minden fontos iratot és váltásruhákat becsomagolt, hogy ezek szárazak maradhassanak. Ezenfelül az áram lekapcsolására is felkészültek.

„Ha leáll a légkondi, azonnal fullasztó meleg lesz a házban, és a fagyasztó is leolvad. Ezért sütünk pizzát, tököt rántunk, de a bevásárláson már túl vagyunk, vettünk száraz ételeket" –  mondta Edina, aki azt is elmondta, hogy a legbiztonságosabb helyek azok a házukban, ahol nincs ablak, mint például a mosókonyha

Gombos Edináék egy otthonuk hátsó udvarára néző kamerát is felszereltek, hogy meg tudják mutatni a hurrikán pusztító erejét.

„Nekünk már nem is a hurrikánok miatt kell tartani, hanem a tornádók miatt, már kettő is kialakult a térségünkben – mondja, majd hozzáteszi, a szerencsésebbek közé tartoztak, ugyanis őket a nagyobb vihar elkerülte. Elsősorban a part menti területeket fenyegette a veszély, azokat teljes mértékben elárasztotta a víz, ezekről a helyekről mindenkit evakuáltak. Végül az egykori tévés autóval ment végig a városon, hogy szemléltesse, milyen pusztítást végzett a Milton Floridában.

(Blikk)

(Borítókép: Gombos Edina. Fotó: Youtube képernyőfotó)