Elton John legújabb megjelenése a vörös szőnyegen hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában, miután kiderült, hogy egyik térdkalácsát nyakláncként viseli.

Elton John mindig is híres volt különc stílusáról, de legutóbbi megjelenése valószínűleg mindenkit meglepett. A 77 éves legenda új dokumentumfilmjének, a Soha nem késő című alkotásnak brit premierjén tűnt fel, és sokkolta a rajongókat egy „divatos” kiegészítővel, amely a közösségi médiában gyorsan az érdeklődés középpontjába került. Az emberek döbbenten reagáltak, amikor észrevették, hogy Elton egyik térdkalácsát medálként viseli a nyakában.

Elton John a New York Post szerint a New York-i Filmfesztiválon, október 1-jén is részt vett, hogy beszéljen a dokumentumfilmről, amely az egészségügyi küzdelmeit mutatja be. Az énekes nyíltan beszélt arról, hány testrészét kellett eltávolítani vagy cserélni az évek során:

Hogy őszinte legyek, nem sok maradt belőlem

– viccelődött a People magazinnak adott interjúban. „Nincs mandulám, adenoidom, vakbelem. Nincs prosztatám, jobb csípőm, bal térdem, jobb térdem. Valójában csak a bal csípőm maradt meg.”

Az énekes azonban nem hagyta, hogy mindez eltántorítsa. Sőt, büszkén viseli egyik térdkalácsát nyakláncként. Bár az ötlet elsőre bizarrnak tűnik, egy rajongó szerint Elton sosem félt megmutatni egyedi stílusát. „Ez tipikus Elton – bátran vállalja különcségét. Élete maga a túlélés rockhimnusza” – írta valaki Twitteren.

Nem mindenki fogadta ilyen pozitívan a hírt. Sokan undorodtak a fotó láttán, és hitetlenkedve reagáltak. „Fúj” – írta egy felhasználó a Twitteren, míg egy másik ezt kommentálta:

Kétszer el kellett olvasnom, hogy biztos legyek benne, jól értettem.

Néhányan túl merésznek találták a lépést, míg mások egyszerűen „brutálisnak” nevezték.

Elton John férje, David Furnish, aki a dokumentumfilm rendezője is, őszintén beszélt arról, milyen érzelmi terheket rótt rá a film elkészítése. A Hello! magazinnak elmondta, hogy a munka néha túl sok volt számára. „Sok szorongást és érzelmet hordoztam magamban a film készítése során, de egyben öröm is volt, mert bemutathattam Elton egy olyan oldalát, amelyet a világ nem ismer.”

Furnish azt is kiemelte, hogy a dokumentumfilmben nemcsak Elton egészségügyi küzdelmeit mutatják be, hanem a halandósággal kapcsolatos őszinte beszélgetéseiket is. „Elton nagyon nyíltan beszél a halandóságáról. Ezt nem könnyű hallani, de fontos, hogy az emberek lássák.”

Elton John idén bejelentette, hogy visszavonul a turnézástól, hogy több időt tölthessen a családjával, különösen két fiával, Zacharyval és Elijah-val. Bár a rajongók számára keserédes ez a döntés, Elton számára az egészsége és a családja az első.

(Borítókép: Elton John. Fotó: Getty Images)