Az RTL hivatalosan is megerősítette visszalépését a Szuperdöntő előtt.

Noszály Sándor, az egykori teniszező, aki a Sztárbox versenyében is szerepelt, egészségi állapota miatt kénytelen volt visszalépni a küzdelemből. Testvére, Noszály Andrea nyilatkozatában megerősítette, hogy Sándor bipoláris betegsége az elmúlt napokban kritikus szakaszba lépett, ezért orvosi kezelés alatt áll.

Noszály Andrea közleménye szerint testvére régóta küzd ezzel a betegséggel, de most egy különösen nehéz időszakot él át, ami miatt nem tudja folytatni a versenyt, hiába szerette volna.

Sanyi sportemberként mindenképpen be akarta fejezni a versenyt, de egészségi állapota nem teszi ezt lehetővé

– írta Andrea.

A hírek akkor kezdtek terjedni, amikor Noszály Sándor több zavaros videót tett közzé közösségi oldalán, ami miatt sokan aggódni kezdtek érte. A sportoló az Egyesült Államokba utazott az október 6-i nehézsúlyú elődöntő megnyerése után, de azóta egészségi állapota jelentősen romlott, ezért nem tér vissza a ringbe.

Az RTL közleményében megerősítette, hogy Noszály Sándor nem vesz részt a november 3-i Szuperdöntőben. A csatorna hivatalos tájékoztatása szerint próbálták felvenni vele a kapcsolatot, de a sportoló állapota miatt ez nem volt lehetséges. Az RTL közölte:

Sándor családjától tudjuk, hogy egészségi állapota nem teszi lehetővé a verseny folytatását.

További információkat egészségi állapotáról nem oszthatunk meg.”

A csatorna hozzátette, hogy felkészültek arra, hogyan bonyolítsák le a Szuperdöntőt Noszály visszalépése után is, de a részleteket későbbre ígérték. „A nehézsúlyú Szuperdöntőt a sportoló visszalépése ellenére megrendezzük, és erről később adunk részletes tájékoztatást” – zárta közleményét az RTL.

Noszály Sándor számára a visszalépés mindenképpen nagy csalódás, hiszen komoly tervei voltak a versennyel kapcsolatban, de most a gyógyulásra kell koncentrálnia.

(Borítókép: Noszály Sándor. Fotó: Szollár Zsófi/Index)