Emma Wiklund, a Taxi-filmek ikonikus szőke nyomozónője, 26 év elteltével is elképesztően fiatalos, mintha megállt volna felette az idő.

Emlékszik még Emma Sjöberg, a Taxi filmek ikonikus szőke nyomozónőjére? A filmsorozat 1998-ban mutatkozott be, és azóta is emlékezetes része a francia akció-vígjátékok világának – írja a NLC.

Emma Sjöberg Petra felügyelő szerepében vált igazán ismertté a filmekben, és bár 26 év telt el azóta, úgy tűnik, mintha az idő megállt volna számára.

Emma modellkarrierje már a 90-es évek elején szárnyalni kezdett, amikor olyan divatmagazinok címlapján tűnt fel, amelyek világszerte elismertek. A kifutókon is látványos sikereket ért el, olyan szupersztárokkal dolgozott együtt, mint Cindy Crawford vagy Tyra Banks. Emellett zenei videókban is szerepelt, például George Michael Too Funky című slágerének klipjében is feltűnt.

A színésznő magánélete is érdekes fordulatokat vett. A 90-es években az Ace of Base együttes frontemberével, Ulf Ekberggel élt párkapcsolatban, majd 2003-ban feleségül ment Hans Wiklund újságíróhoz, akinek nevét is felvette. Emma két gyermek édesanyja, fia és lánya büszkén tekinthetnek rá.

A Taxi filmsorozat hozta meg neki a legnagyobb sikert a vásznon, ám 2007-ben, a Taxi 4 című filmben láthattuk őt utoljára. Azóta visszavonult a színészkedéstől, de a rajongók máig szívesen emlékeznek vissza karakterére.

Emma Wiklund pedig 56 évesen is lenyűgözően fiatalos és energikus, mintha az idő nem hagyott volna nyomot rajta.

(Borítókép: Emma Sjöberg. Fotó: Getty Images)