Hosszú Katinka nem hagyta szó nélkül Shane Tusup megjegyzéseit.

Hosszú Katinka egy hosszú bejegyzésben csapott vissza Shane Tusupnak, aki korábban kemény állításokat fogalmazott meg volt feleségéről. 

Shane Tusup nemrég komoly kritikát fogalmazott meg Hosszú Katinka sportkarrierjével kapcsolatban a közösségi oldalán. Az edző – aki ma már Nagy Viktória Zoé fitnessz-modell férje – úgy fogalmazott, hogy az úszónőből mára semmi sem maradt csak a nagy szája, és megemlítette, hogy személyesen neki mekkora szerepe volt a korábbi sikerekben. Nem kellett sokat várni Hosszú reakciójára sem, aki nem volt rest és hasonló stílusban reagált volt férje állításaira. 

„Először is sok boldogságot kívánok Shannek a családi élethez! Megértem, hogy Shane egoját bántja, hogy a karriérjét tekintve közös munkánk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni, mint úszó, edző, golfozó vagy boxoló. Valóban Shannel való közös munka alatt értem el a legtöbb eredményt, mivel egy sportoló 20-as évei számítanak a teljesítő képességük fénykorának. A tényekhez azért hozzátartozik, hogy én már 4 évvel Shane előtt Dave Saloval világbajnok voltam, valamint későbbiekben Petrov Árpáddal is. Layber-Gelencsér Máté aszisztálásával csak Európa bajnoki címet sikerült elérnünk, viszont ha a 2020-as Tokyoi Olimpiát nem halasztják egy évet nagy eséllyel megnyertem volna a 2 vegyes számot. Az olimpia halasztását követően, főleg úgy, hogy az utolsó pillanatig nem volt biztos, hogy 2021-ben egyáltalán lesz Olimpia, mi közösen úgy döntöttünk Mátéval, hogy a családalapítás és a magánélet többet ér, mint további sikerek hajszolása. Természetesen az úszást ezen időszak alatt nem tudtam elengedni egészen Kamília születéséig. A párizsi felkészülésemre visszagondolva, az az év arról szólt, hogy példát mutassak illetve erőt adjak az újdonsült anyukáknak a gyors versenyformába visszalendülésemmel. A nap végén biztos vagyok benne, hogy a nyugodt magánélet és az idilli családi környezet többet ér bárminél” – írta Hosszú, aki kitért arra is, hogy nem szeretne a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetője lenni, mindössze egy egészséges úszótársadalomért szólalt fel. 

(Borítókép: Hosszú Katinka. Fotó: Kaszás Tamás/Index)