A volt teniszező, Noszály Sándor pszichoterápiás kezelés alatt áll – de ez csak a kezdet, hiszen a gyógyszerek beállítása hetekig is eltarthat.

Noszály Sándor, akit sokan a Nagy Ő című műsorból ismerhettek, most egy sokkal komolyabb kihívással néz szembe. Lemondták a szereplését a Sztárbox döntőjében, mivel súlyos pszichés problémák miatt pszichoterápiás kezelésre van szüksége.

A hírt a Blikk rúzs tette közzé. A kezelése hetekig is eltarthat, mivel nemcsak az akut tünetek enyhítésére van szükség, hanem hosszú távú mentális stabilitás biztosítására is.

Noszály állapotáról Drelyó Ágnes pszichológus nyilatkozott, aki hangsúlyozta, hogy a bipoláris zavar egy rendkívül összetett betegség. „A kezelés mindig egy pontos diagnózissal kezdődik, amely megmutatja, éppen a betegség melyik szakaszában van a páciens.

A gyógyszeres kezelés beállítása hetekig is eltarthat, attól függően, hogy depressziós vagy mániás fázisban van a beteg

– mondta Drelyó a lapnak.

A pszichológus hozzátette, hogy az egyik legnagyobb kihívás, amikor a beteg úgy érzi, már jobban van, és nem szükséges folytatni a terápiát. „Ilyenkor fontos a beteg meggyőzése arról, hogy folytassa a kezelést, mert csak így érhető el valódi, hosszú távú gyógyulás” – tette hozzá.

(Borítókép: Noszály Sándor. Fotó: Tv2 Sajtószoba)