Szexkereskedelem és zsarolási ügyek miatt Sean „Diddy” Combs jelenleg rácsok mögött várja a tárgyalását. Az ügyben nemrég 50 Cent is megszólalt, mondván, hogy évek óta próbálja felhívni a figyelmet rapper társa botrányaira.

Mint arról korábban a Velveten is beszámoltunk, már több mint egy hónapja, hogy Sean „Diddy” Combs-t szexkereskedelem, emberrablás és zsarolás miatt letartóztatták New Yorkban. A bíróság az óvadék lehetőségét is megtagadta, így a rapper rácsok mögött várja a tárgyalását.

Mint ismert, ezidáig 120, szexuális visszaélésről szóló vád érkezett be Combs ellen, és legalább hat keresetet nyújtottak be ellene a manhattani szövetségi bíróságon október 14-én. A keresetekben azzal vádolják Combs-t, hogy nőket erőszakolt meg, férfiakat zaklatott szexuálisan, és molesztált egy 16 éves fiút. A zenei mogul az összes vádat tagadta.

Az ügyben az elmúlt hónapban több celebritás is megszólalt, köztük olyanok, akik maguk is részt vettek Combs hírhedt partijain, mi pedig olyan hírességeket is összeszedtünk, akik már évekkel ezelőtt figyelmeztettek arra, hogy valami nem stimmel a rapper körül.

Köztük volt 50 Cent is, aki először 2006-ban sugallta azt, hogy Combsnak köze lehetett Biggie Smalls rapper meggyilkolásához, majd 2023-ban a bulijaira tett megjegyzéseket, melyek szerint azok kifejezetten „kényelmetlenek”. A rapper nemrég újfent megszólalt az ügyben, kiállva korábbi álláspontjai mellett.

„Tudom, úgy tűnik, mintha rendkívül felháborító dolgokat tennék, de nem tettem. Valójában csak azt mondom, amit már 10 éve mondok. Ezek most mind előtérbe kerülnek a Diddy-ügy miatt, de ettől függetlenül ez mind csak az én nézőpontom. Én mindvégig távol tartottam magam ettől a dologtól, mert ez nem az én stílusom” – fogalmazott a People magazinnak nemrég 50 Cent, aki egy dokumentumfilmet tervez készíteni a Diddy-ügyről.

„Ez egy olyan történet, amelynek jelentős emberi hatása van. Egy évtizedeken átívelő, összetett narratíva, nem csak az eddig látott szalagcímek vagy klipek. Továbbra is szilárdan kitartunk amellett, hogy hangot adunk a hangtalanoknak, és hiteles és árnyalt nézőpontokat mutatunk be” – mondta a terveiről a rapper és Alexandria Stapleton rendező. Hozzátették:

„Bár a vádak nyugtalanítóak, arra kérünk mindenkit, hogy ne feledjék: Sean Combs története nem a hiphop és annak kultúrájának a története. Az a célunk, hogy biztosítsuk, hogy az ilyen egyéni cselekedetek ne árnyékolják be ennek a kultúrának a szélesebb körű megítélését.” 

A vádakat Sean „Diddy” Combs és ügyvédje máig tagadja. Mint azt hivatalos nyilatkozatukban írták, nem tudnak minden alaptalan állítással foglalkozni „a meggondolatlan médiacirkuszba torkolló” ügyben.

„Mr. Combs határozottan és kategorikusan állítja, hogy hamis és rágalmazó minden olyan állítás, miszerint szexuálisan zaklatott volna bárkit, beleértve a kiskorúakat. Alig várja, hogy bebizonyítsa ártatlanságát és igazolja magát a bíróságon, ahol az igazságot bizonyítékok, nem pedig spekulációk alapján fogják megállapítani” – írta a rapper jogi csapata.

(LADBible)

(Borítókép: 50 Cent. Fotó: Getty Images)