Eva Mendes és Ryan Gosling szigorú szabályokat hozott a gyerekeinek a telefonhasználat kapcsán. Mendes nemrég elmagyarázta a döntésük hátterét.

Eva Mendes nem mindennapi szülői szabályokkal igyekszik megvédeni a gyerekeit a modern világ veszélyeitől. A 50 éves színésznő és párja, Ryan Gosling (43) úgy döntött, hogy a lányaik, a 10 éves Esmeralda és a 8 éves Amada, nem használhatnak okostelefont, és távol tartják őket a közösségi médiától.

Mendes a The Sunday Times-nak adott interjújában beszélt arról, hogy szülőként miért hoztak ilyen „szélsőséges” döntéseket.

„Ha felteszem a gyerekemet az internetre, és azt mondom neki, hogy keresgéljen valamit, az számomra olyan, mintha azt mondanám: »Menj ki az utcára az éjszaka közepén«.

Tudom, hogy ez extrémnek hangzik, de én ezt így érzem”

– mondta.

A színésznő azzal folytatta, hogy a gyerekeiket próbálják minél több mindenre megtanítani otthon, valamint fontosnak tartják, hogy megértsék az élet küzdelmeit. „Elmagyarázom nekik, hogy mi nem volt nekem és Ryannak gyerekkorunkban, milyen keményen kellett megdolgoznunk mindenért. De igazán csak akkor érthetik meg, ha maguk tapasztalják meg” – tette hozzá.

Mendes jelenleg dr. Daniel Amen és Charles Fay könyvét, a Raising Mentally Strong Kids, vagyis az Így nevelj mentálisan erős gyerekeket című művet olvassa, amely segít neki abban, hogy még tudatosabb szülő legyen. „Dr. Amen szerint a gyerekek önbecsülésének legjobb módja az, ha dolgoznak érte, például otthoni munkával” – magyarázta.

A színésznő felidézte édesanyja tanácsait is, aki azt mondta neki:

Ha valódi szabadságot akarsz, meg kell találnod a módját, hogy saját pénzt keress.

Mendes ennek a tanácsnak köszönhetően tanult meg önállóan boldogulni. A színésznő az interjú során arról is beszélt, hogy 50 évesen is szexinek érzi magát, és ebben nagy szerepet játszik, ahogy Ryan Gosling rá néz.

Néha, amikor rám néz, úgy érzem, istenem, milyen szexi vagyok. Lehet, hogy ez nem mindenkinek esik jól, de az érzéseim abból fakadnak, amit ő ad nekem.

(Borítókép: Eva Mendes és Ryan Gosling. Fotó: Getty Images)