Elindult a lejtőn néhány éve Tom Holland, a Pókember-filmek sztárja. A fiatal színész súlyos alkoholproblémákkal küzdött, ám két évvel ezelőtt sikerült letennie a poharat.

Már nyolc éve annak, hogy Tom Holland először feltűnt az új, már a Marvel-univerzumba tartozó Pókember szerepében a 2016-os Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben. A világsikert azonban nem tudta kezelni, egy idő után az alkoholhoz fordult. Hogy valóban gondja van az itallal, arra 2022 januárjában jött rá, amikor száraz hónapot szeretett volna tartani, ám semmi másra sem tudott gondolni, csak az ivásra.

„Felkeltem és nem tudtam másra gondolni. Néztem az órát, hogy mikor lesz már dél. Ez nagyon megrémített” – emlékezett vissza Jay Shetty angol podcaster, író és életvezetési tanácsadó egy tavalyi podcast-műsorában. Később egy másik podcastben csodálatos dolognak nevezte a józanságot és megjegyezte, hogy az emberek iváshoz való hozzáállása változik.

„Csodálatos dolognak tartom, hogy az emberek egyre kevésbé éreznek nyomást arra, hogy bármi más okból igyanak és berúgjanak, mint például a társasági italozás” – magyarázta, hozzátéve, hogy az alkoholmentes italok kiváló alternatívát nyújtanak. Ő maga is piacra dobott egy alkoholmentes sört, amelynek kapcsán azt mondta, hogy a legjobb választás azokon a kedd estéken, amikor találkozót szervez a barátaival, de másnap hajnalban mindenkinek kelnie kell munka miatt.

„Megihatunk pár sört anélkül, hogy bármilyen következménye lenne és bármiben is befolyásolná a másnapunkat” – emelte ki. Hozzátette, sokkal gazdagabban éli az életét és semmit sem kell feláldoznia azóta, hogy két éve teljesen felhagyott az alkoholizálással. „Az emberek úgy hiszik, hogy a józansággal feláldozzák a mókát, de ez nem így van. Csak elég bátornak kell lenniük ahhoz, hogy kipróbálják, ha pedig egyszer átlépik ezt a vonalat, garantálom, hogy el fognak képedni.

Amikor rájöttem, hogy az alkohol nem csökkenti a bizonytalanságomat vagy hozza elő a legjobb énemet, hanem pont az ellenkezőjét teszi, akkor elkezdtem érezni azt a fajta szabadságot, hogy önmagam lehetek és semmi miatt sem kell bizonytalannak lennem.

Ekkor kezdett a dolog könnyebbé válni. Elkezdtem érezni az előnyeit annak, hogy nem vagyok az italhoz láncolva. Minél inkább el tudtam engedni az alkoholt és ezzel együtt önmagamat, annál inkább éreztem a józanság előnyeit. Korábban amikor partikra mentem, úgy éreztem, hogy addig senkivel sem tudok beszélgetni, amíg be nem rúgtam. Most, hogy végre fel tudtam hagyni az ivással és találtam alternatív lehetőségeket, úgy érzem, hogy anélkül része lehetek ennek a folyamatnak, hogy feláldoznám érte a másnap reggeleimet. A következő napjaim pedig igazán felszabadítóak” – fejtette ki Tom Holland.

(LADBible)

(Borítókép: Tom Holland. Fotó: Getty Images)