Harvey Weinsteinnél krónikus mieloid leukémiát diagnosztizáltak. A csontvelőrák ritka formája miatt jelenleg a New York-i Rikers Island börtönében kap kezelést.

Az NBC News számolt be róla, hogy az egykori filmproducernél krónikus mieloid leukémiát diagnosztizáltak, ami a csontvelőrák egy ritka formája. Weinsteint a betegsége miatt a New York-i Rikers Island rácsai mögött kezelik, ahol börtönbüntetését is tölti.

A korábban népszerű Hollywood-i filmest nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre a New York-i törvényhozás, majd az ítéletet hatályon kívül helyezték, és újratárgyalást rendeltek el, amire várhatóan 2026-ban kerülhet sor – ha Weinstein megéli. 

Az Oscar-díjas producer esetében ez azonban egyáltalán nem biztos. Amióta börtönbe került folyamatosan különböző betegségekkel küzd, legutóbb már a járás is nehezére esett, de sorra kihullanak a fogai és a látása is teljesen tönkrement, nem beszélve a fogyásáról. Ezek mellett nemrég sürgősségi szívműtéten esett át, és a közelmúltban Covid-19 és tüdőgyulladás miatt is kórházba került. 

A lapnak hétfő este küldött nyilatkozatában Weinstein egészségügyi jogi képviselője, Craig Rothfeld azt mondta, az egykor befolyásos filmproducer magánéletének tiszteletben tartása miatt bővebben nem nyilatkoznak betegségéről.

(Borítókép: Harvey Weinstein. Fotó: Pool/Getty)