Dudás Miki édesapja már másfél hónapja fekszik kórházban, és egy Németországban gyártott műkoponya segíthetne csak az állapotán. Ám a sportoló szerint nem sok esély van rá, hogy megéli a műtétet.

Dudás Miki tehetetlenül nézi végig, ahogy augusztusban brutálisan bántalmazott édesapja egyre rosszabb állapotban van. A sportoló október elején osztotta meg a megrázó hírt, miszerint édesapját lerohanta és összeverte hat bokszoló egy benzinkúton nyár végén, a feje teljesen szétnyílt, és azóta kómában fekszik.

Az 56 éves rokkantnyugdíjas férfi már több mint másfél hónapja kórházban van, és a világbajnok ugyan az utolsó pillanatig bizakodik a felépülésben, tudja, hogy nem sok esély van arra, hogy apukája magához térjen. Egy 8 órás műtéttel lehetne talán segíteni az állapotán, ám ezt csak akkor hajthatják végre rajta, ha arra alkalmas az egészségi állapota.

„Augusztus 30-a óta kómában van, semmire nem reagál, nem hall, nem érzékel minket, ellenben a fájdalmat valószínűleg érzi, mert amikor megnyitották a koponyáját, akkor összerezzent. Apu ma már csak árnyéka önmagának, hatvan kilót fogyott, és most arra várunk, hogy Németországból megérkezzen a műkoponya, amit neki gyártottak. Ez nagyjából még két-három hét, de azt már nem biztos, hogy megéli” – mondta az egykori élsportoló.

„Annak beültetése nagyjából nyolcórás művelet, amihez csak akkor tudnak hozzákezdeni, ha arra alkalmas egészségi állapotban van" – tette hozzá Dudás. „Most túlságosan le van gyengülve, a kóma alatt tüdőgyulladást, agyvérzést, vérmérgezést kapott, jelenleg pedig egy ismeretlen eredetű gyulladással kell megküzdenie. Bár iszonyú erős a szervezete, hiszen ilyen komoly megpróbáltatásokat sokszor még egy egészséges ember sem él túl, nemhogy olyan, aki kómában fekszik, az orvosok viszont sajnos semmi biztatóval nem tudnak szolgálni. Azt mondták, egy százalék esélye van a túlélésre, mi pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk anyuval, de hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy ez így élet lenne-e egyáltalán. Kiszolgáltatva, a családjára utalva élni, öntudatlanul vegetálni…” – mondta el a kajakos.

(Blikk)

(Borítókép: Dudás Miklós. Fotó: MTI)