horoszkóp

Kate Mossnak karrierjébe kerülhet a kokain

2005.09.21. 17:29
Drogfüggősége miatt elbukta a H&M divatcég megbízását Kate Moss, ráadásul a londoni rendőrség is bejelentette, hogy vizsgálatot indít a kokainista modell ellen. Az ügy az angol Daily Mirror bulvárlap múlt heti fotói miatt pattant ki, melyeken a harmincegy éves Moss éppen kokainfogyasztás közben látható.

A Mirror által közzétett képeken Moss egy nyugat-londoni lemezstúdióban látható, ahol botrányairól és drogfüggőségéről elhíresült szerelme, Pete Doherty és zenekara, a Babyshambles készíti éppen lemezét. Az egykori Calvin Klein-modell a képeken lazán beszélget a stúdióban lévőkkel, miközben alig több mint fél óra leforgása alatt húsz vastag kokaincsíkot készít elő egy CD műanyag tokján.

Bebukta a munkát

Kate Moss Az újság által közzétett fotók hatására a svéd H&M, Európa egyik legnagyobb ruházati láncának tulajdonosa kedden bejelentette, hogy nem Moss lesz a ruhaipari óriás novemberben boltokba kerülő, Stella McCartney által tervezett új kollekciójának arca.

A cég szóvivője elismerte, hogy eleinte nem akarták leállítani a kampányt, de a "helyzet elemzése után egyértelművé vált, hogy Kate Moss szerepeltetése semmilyen formában nem fér össze a H&M kábítószerekkel kapcsolatos rendkívül szigorú álláspontjával."

A modell régebben kategorikusan tagadta, hogy valaha is keménydrogokkal élt volna, azonban a Mirror vádjaira még nem ragált.

A Scotland Yard szerdán bejelentette, hogy kivizsgálja a szupermodellt ért vádakat. A rendőrség szóvivője hozzátette, hogy a nyomozás hivatalos megindítása a Mirror fényképeinél komolyabb bizonyítékokat igényel.

Nem drogozik, elvonóra jár

Korábban egy az angol Channel 4 számára készült dokumentumfilmben Moss kategorikusan kijelentette, hogy semmiféle illegális drogot nem használ, különösen nem heroint, mert "láttam, mit képes tenni az emberekkel." A modell még hozzátette, hogy " nem kell valakinek a modellszakmában dolgoznia, hogy lássa, mire képes az anyag, elég, ha csak nyitott szemmel szétnéz maga körül."

A kilencvenes évek végén Moss hat hetet töltött a híres Priory klinikán, a problémákkal küzdő celebritások kedvenc elvonójában, ahol többek között megfordult Robbie Williams, Ronnie Wood, valamit az angol labdarúgás egykori fenegyereke, Paul Gascoigne is.