horoszkóp

Elnézést kért Kate Moss a drogozásért

2005.09.23. 11:47
A harmincegy éves modell bocsánatot kért viselkedéséért, melyet maga is elítél. A kokainügy folyományaként Moss elveszítette a H&M után több nagy divatcég megbízásait is, sőt ha nem szedi magát össze, kislányát is elveheti tőle a gyámhivatal.

A héten kipattant botrány egyre dagad Kate Moss körül. A kokaint fogyasztó modellről készült fényképsorozat, mely a Mirror bulvárlapban jelent meg a múlt héten, megerősítette azt, amit már korábban is pletykáltak Mossról - vagyis hogy pasijához hasonlóan függő - , és romba döntötte karrierjét. A H&M után csütörtökön a Chanel, a Burberry és a Gloria Vanderbilt divatcégek is visszavonták megbízásaikat, mivel imidzsükkel nem fér össze a drogfogyasztás.

A harmincegy éves modell csütörtöki nyilatkozatában elismerte a történtekért teljes felelősségét, elmondta, érzi azt hogy viselkedésével "cserbenhagyta családját és barátait", valamint ebből kifolyólag "komoly küzdelmet folytat bizonyos személyes problémákkal." Testvérének korábban azt mondta, lehet, hogy muszáj lesz elvonóra mennie, különben "nem néz ki jól a dolog".

Csak a pénz miatt bánkódik?

A beismerést és bocsánatkérést kissé megkésettnek tartja az angol Mirror bulvárlapnak nyilatkozó Max Clifford PR-szakértő, aki szerint ez nagyban annak köszönhető, hogy a modellel sorban bontják fel szerződésüket a divatcégek. "Számomra úgy tűnik, hogy erre a gesztusra azért került sor, mert nagyon sok pénz forog kockán. Ha azelőtt tette volna meg, mielőtt kidobják a divatcégek, sokkal hihetőbbnek tűnt volna. Nekem nagyon előre kiszámítottnak tűnik az egész akció" jegyezte meg a szakértő, aki úgy véli, Mossnak "azonnal bocsánatot kellett volna kérnie, kamerák előtt kiöntenie a szívét, és meggyőzni az embereket, hogy őszintén és bátran szembe mer nézni a problémáival". Jó példa erre Hugh Grant esete, aki teátrálisan Jay Leno beszélgetőműsorában nyilatkozott bűnbánóan, miután Los Angelesben rajtakapták egy prostituálttal, és Jude Law, aki közleményben ismerte el és szánta-bánta, hogy viszonya volt a babysitterrel.

Mint korábban megírtuk, Moss kábítószerfüggő barátja, Pete Doherty, a Clash együttes egykori tagja, Mick Jones és barátaik társaságában kokainozott egy nyugat-londoni stúdióban, amikor a Mirror újságírója elkészítette az ominózus felvételeket.

Elvehetik a gyerekét

Hozzá közel állók szerint Kate Moss legnagyobb félelme az, hogy a meginduló nyomozás és az azt követő esetleges szankciók mellékhatásaként elveszítheti gyámságát kétéves gyermeke, Lila Grace felett. A gyermek apja, Jefferson Hack a történtek hatására barátai előtt többször megemlítette, lehet hogy bíróságra viszi az ügyet, mert szerinte "az a hülye kurva egyáltalán nem törődik a gyerekkel".

A modell lakóhelye szerint illetékes gyámhivatal már megindította a vizsgálatot az ügyben, hangsúlyozva azt, hogy "Miss Mossnak kemény kérdésekre kell válaszolnia majd. Nagyon szigorúan veszünk minden egyes hasonló ügyet, ahol egy kiskorú érdekei és jogai sérülhetnek" - írja a Mirror.