Volt barátnője azzal vádolja a rappert, 50 Centet, hogy ő intézte háza pénteki felgyújtását, hogy így szabaduljon meg tőle és közös gyereküktől. A tűzeset már az oltáskor gyanús volt a hatóságoknak, akik azután kezdték meg a vizsgálatot, hogy 50 Cent volt barátnője azt mondta, a házat Molotov-koktélokkal gyújtották fel.

A rapper 50 Cent és exbarátnője, Shaniqua Tompkins a most porig égett közös házuk miatt már régóta pereskednek, mert a volt barátnő azt állítja, a rapper - valódi nevén Curtis Jackson - kapcsolatuk alatt házat ígért neki. Tompkins szerint ezt a 2,5 millió dolláros Dix Hills-i ingatlant New York államban, ahol jelenleg a kapcsolatukból született közös fiukkal lakott.

A ház pénteken leégett, a házban tartózkodó hat embert füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani. A sérültek között volt Shaniqua Tompkins, a volt barátnő, és az egykori pár közös gyereke, a most tízéves Marquise is.

„Meg akart ölni engem és a saját gyerekét is” – állította Tompkins a tűzeset után. A rapper tagadja a vádat, és arra hivatkozik, mivel épp Louisianaban forgatott egy filmet, így biztos nem lehetett ő – írja a The Sun.

Amikor a rapper Louisianában pénteken értesült róla, hogy leégett a háza, hivatalos hangú sajtóközleményban fejezte ki részvétét: „50 Centet ma reggel értesítették az ügyről, miközen egy új filmet forgatott egy louisianai helyszínen, Curtis Jackson sajnálatát és aggodalmát fejezte ki a tűz miatt. Borzasztó hálás, hogy mindenki, köztük a fia, Marquise is biztonságban kijutott az égő házból. Bízik benne, hogy a hatóságok alapos nyomozást folytatnak majd, és alig várja, hogy megtudja ennek az eredményét”.

A gyújtogatás gyanúja már az exbarátnő vádja előtt is felmerült: a tűzoltók már az oltáshoz is kihívták a gyújtogatásokra szakosodott kollégáikat, mert gyanús volt nekik az eset. Hivatalos vizsgálatot viszont csak azután kezdtek, hogy Tompkins azt állította, a házra Molotov-koktélt dobtak.