Madonnától 25 évet öregedtünk - ő ma lett 50

2008.08.16. 17:41
Amióta Madonna a leghíresebb nő a világon, azóta néhány szó mást jelent, mint korábban. Például "pop", "szexi", "koncert", "siker", "botrány" vagy akár "nő". A popkirálynő a mai nappal egy újabb fogalomnak ad új értelmet - annak, hogy "öreg". Bár éppen ki van ficamodva a bokája, és az arca is mintha kissé szétcsúszott volna a minap egy pillanatra, biztosak vagyunk benne, hogy a túlélőbajnok ötvenedik születésnapja nem jelenti majd a leszállóág kezdetét. Honnan és hogyan jutott el Madonna 25 év alatt a csúcsok csúcsára? 25 fotót tartalmazó galériánkból minden kiderül.

A popbiznisz legizgalmasabb sztorija

Madonna 1958. augusztus 16-án született, Angela Bassett színésznővel egy napon. Sokáig úgy volt, hogy ha nagy lesz, katolikus nő lesz belőle, aztán kevésbé sokáig úgy, hogy táncosnő, de végül kiderült, hogy tehetsége, és méginkább lehengerlő kisugárzása a popzenei előadóművészeten keresztül érvényesül a leginkább. 1983-ban futott végül be popsztárként, viszonylag későn, 25 évesen. De ekkor Madonna jött, látott és győzőtt. Aztán megújult, megint jött, megint látott és megint győzött. "Bármit megtettem, csak szerepeljek a hírekben" - énekelte később Madonna korábbi önmagáról egyik számában.

Mindig új Madonnát a világnak

A kezdeti sikerekhez elég volt Madonnának csak a ruhatárát és a frizuráját frissítgetnie, de később többször is, kívül-belül totális átlényegülésen ment keresztül a közönség szeme láttára. Ezer arcával az egész világot ámulatba ejtette (vagy legalábbis felbosszantotta) - ezt a példátlan karriert mutatjuk be alábbi galériánkkal, amely éppen 25 fotót tartalmaz a ma 50 éves popkirálynő 25 éves pályafutásáról. Kellemes kattintgatást!

Madonna karrierje és ezernyi arca képekben. Kattintson, itt a galéria!

Madonna az ötvenen túl

Madonna életében a következő állomás egy újabb turné lesz, ami éppen mához egy hétre indul majd. Hogy immár az ötvenen túl is képes lesz-e a Madonna prezentálni a tőle megszokott lélegzetelállító show-t, abban kevesen kételkednek. Ha pedig annak vége, várja Madonnát vadonatúj lemezszerződése, amely újabb és újabb lemezek legyártására kötelezi. Vajon lesz-e valaha is valami, ami meg tudja majd állítani a popkirálynőt? Vajon eljön-e majd az idő, amikor elfogy Madonna hatalmas rajongótábora, és nem marad senki, aki tátott szájjal bámulná az immár háromgyermekes anyuka megmozdulásait? Újabb huszonöt év (vagy esetleg ötven?), és minden kiderül.