Visszavonult a terhes pornósztár

2004.07.19. 09:16
Asia Carrera pornósztár visszavonulása óta minden idejét férjével és számítógépeivel tölti. Az ázsiai félvér származású színésznő nemcsak maga építette és üzemelteti weboldalát, de Unreal Tournamentben is bárkit lenyom. Asia Carrera márciusra várja első gyermekét Don Lemmon fitneszgurutól, üres óráiban számítógépházakat épít, és boldog.
A harmincéves Asia Carrera több mint 250 pornófilmben játszott, pályafutása során két pornó-Oscart is elnyert. Nemrég azonban megtudta, hogy terhes, úgy döntött, visszavonul, és a domina szerepe helyett az anyáét választja. A pornóiparral ugyanakkor nem szakít teljesen: komoly látogatottságú weboldalát továbbra is otthonról szerkeszti. Állítása szerint nemcsak a szöveget írja maga, hanem az oldalak kódját is, sőt valamennyi grafikai elemet is ő készíti Photoshopban. A kódolás nem jelent számára különösebb kihívást, a fekete hajú színésznő ugyanis különösen magas intelligenciahányadossal rendelkezik, és - hasonlóan a magyar Michelle Wildhoz - az amerikai Mensa szervezet tagja.

Tekintse meg képeinket!
Asia Carrera üres óráiban számítógépeinek burkolatát dizájnolja neonfényesre, vagy interneten keresztül alázza porba rajongóit Unreal Tournamentben. "Rém szórakoztató munka után hazajönni és szétlőni mindenkit, miután egész nap a rendező utasításait teljesítettem a forgatáson. Különösen olyankor jó, ha egy hisztis dívát kellett elviselnem, ilyenkor elnevezek róla egy botot a szerveremen, és hagyom, hogy szétszedjék!" - mesélte a színésznő a maXit angol hardver+életstílus magazinnak. "Magam is szoktam botokat tervezni, általában félmeztelen csajokat küldök előre, akik elvonják az ellenségeim figyelmét, így könnyen legyőzhetem őket."

A színésznő szerint a férfiak eleinte cikinek érzik, hogy egy nő győzte le őket, amikor azonban rájönnek, hogy Asia Carrera mindig a legjobb három között végez, már nem érzik személyes sértésnek a vereséget. Carrera szerint a lányokat neveltetésük miatt nem érdeklik a számítógépes játékok. "Én azonban sose babáztam kiskoromban, gimnáziumban pedig Macsónak csúfoltak a többiek, úgyhogy remekül érzem magam egy rakétavetővel a virtuális mancsomban" - vázolja motivációit.

Asia Carrerától már egymilliószor megkérdezték, ilyen szellemi adottságokkal miért éppen a pornót választotta hivatásául. A színésznő ugyanis ígéretes tehetségként indult, középiskolás korában már angolt oktatott Japánban cserediákként, zenei karrierje pedig alig 14 évesen a New York-i Carnegie Hallban tartott zongoraestekkel kezdődött. Asia azonban nem bírt megfelelni szülei elvárásainak, akik szobafogságban tartották és "leszúrtak minden négyesért, és megvertek minden négyesnél rosszabb jegyért" - írja weboldalán.

Több öngyilkossági kísérlet után 17 évesen meglépett otthonról, és gyakorlatilag az utcán élt, míg intézetbe nem csukták. Innét is megszökött azonban, és folytatta a csövezést, míg el nem nyert egy ösztöndíjat a Rutgers Egyetemre. Közgáz-japán szakos tanulmányai mellett sztriptízzel egészítette ki jövedelmét. Első férje, Bud Lee pornóproducer a lány meztelen fotóinak láttán munkát ajánlott neki. Carrerának annyira megtetszett a filmezés, hogy úgy döntött, félbehagyja az egyetemet és a keleti partra költözik.

Klikk a képre!
"Tudom, hogy sokan azt gondoljátok, kevesebbel beérem, mint amire képes volnék az életben. Erre csak azt tudom mondani: most boldogabb vagyok, mint valaha, és ezt nem érzem megalkuvásnak" - írja weboldalán. "Szórakoztató munkám van, amely révén elég időm és pénzem jut azokra a dolgokra, amiket szeretek, például a zongorázás, rajzolás, írás és a weboldalam fenntartása" - indokolja karrierválasztását.

Asia Carrera nem szándékozik visszatérni a szakmába. "Nem akarom elmagyarázni a gyerekemnek, hogy anyu pornózik, amíg ő iskolába jár" - fogalmaz a maXitnek adott interjúban. Szerencsére férje, Don Lemmon fitneszguru bőven keres annyit, ami kettejüknek is elég. "Persze ha Bill Gates belengetne néhány milliót, hogy csináljak vele egy filmet, elgondolkoznék rajta. Lehet, hogy visszavonultam, de hülye azért nem vagyok!" - vélekedik Carrera.

Most, hogy felhagyott a pornóval, az anyaságra koncentrál, de nem feledkezik meg múltjáról. "Halálom után egy alapítványé lesz a pénzem, amely hajléktalan és bántalmazott gyerekeknek nyújt otthont és segítséget" - ígéri weboldalán.