Adócsalás miatt emeltek vádat Wesley Snipes ellen pénteken. A filmszínész egymillió dolláros óvadék fejében szabadon utazgathat a világban, de február 22 után nem hagyhatja el Amerikát. Akkor hallgatja meg a bíróság. Ügyvédei szerint a gonosz adótanácsadók tehetnek mindenről.

Wesley Snipes ártatlannak vallja magát az ellene indult adócsalási ügyben és kész együttműködni a bírósággal, továbbá vigyáz arra, hogy ne essen folt a becsületén. Ezt maga a színész és szóvivői jelentették be egy sajtótájékoztatón, miután tegnap vádat emeltek a filmsztár ellen.

Nem bűnös, hanem büszke amerikai

Snipes köszönetet mondott a rajongóinak, családjának, sőt még ellenségeinek is, és mindenkit biztosított, hogy nem fog meglógni az igazságszolgáltatás elől.

- Nem vagyok bűnös és azt akarom, hogy kiderüljön az igazság - jelentette ki az afro-amerikai filmsztár.

Az önmagát ártatlannak valló színész a vádak ellenére továbbra is szereti hazáját és büszke arra, hogy amerikainak mondhatja magát. Egész más motiváció alapján röpköd szerte a világban, Namíbiától a Bahamákig és Orlandoig: filmezést oktat Namíbiában a helybélieknek.

Óvadékkal még röpködhet

Mindezt az eljárás ideje alatt azért teheti meg, mert kifizette az 1 millió dolláros óvadékot. Ám útlevelét még így is csak február 22-ig használhatja, akkor ugyanis tanúként hallgatja meg ocalai bíróság.

Snipes szóvivője hangsúlyozta, a filmszínésznek esze ágában sincs meglógni az igazságszolgáltatás elől. Az eljárással a "rossz lelkiismeretű adótanácsadókat" okolja a sztár ügyvédje.

Hogy pontosan mennyi adót titkolt el a vád szerint Snipes, arról sem ő, sem szóvivője nem ejtett egy szót sem.