Ben Affleck hetvenmilliót nyert kártyán

2004.06.22. 12:53
Lehet, hogy a szerelemben elpártolt tőle a szerencse, de a kártyában talán épp ezért szegődött mellé: Ben Affleck megnyerte a Kaliforniai Pókerbajnokságot. Az első helyezés egy csomó pénzt hozott, és talán a színész kisebbségi érzésére is jótékonyan hatott a tény, hogy pókermágusokat és egy korábbi világbajnokot is legyőzött.
A színész és barátnője, Jennifer Lopez románca év elején ért véget, meglehetősen váratlanul. Ez akkor igencsak megviselte Afflecket, és ha mindez nem lett volna elég, nem sokkal később a média odaaadó figyelmének köszönhetően ő is végignézhette, hogyan megy férjhez ex-menyasszonya új szívszerelméhez mindössze pár hónappal a vele történő szakítás után. Barátai meglehetős aggodalommal látták, hogy Affleck ezek után intenzíven a szerencsejátékokba vetette magát. Most azonban úgy tűnik, amit elhatalmasodó szenvedélynek hittek, valójában csak egy kemény edzésterv része volt: múlt vasárnap a színész megnyerte a Kaliforniai Pókerbajnokságot, miközben 356 ezer dollárt (kb. 75 millió forint) gyűjtött a játszmák során.

A Pókember már az első körben kiesett

Az AFP beszámolója szerint Affleck 90 játékost körözött le a tízezer dollár (2,116 millió forint) nevezési díjú, háromnapos versenyen, amelynek a Los Angeles közelében lévő Commerce Casino adott helyet. A versenyzők közt volt még Tobey "Pókember" Maguire is, aki azonban már az első napon kiesett. A második helyen a pókermágius Stan Goldstein végzett, aki 204 930 dollárt (43,3 millió forint) gyűjtött össze, míg Chuck Pacheco filmes nagyfőnök, a Castle Rock Entertainment alapítója 106 920 dollárral (22,6 millió forint) és a harmadik hellyel volt kénytelen beérni. A végső játszmában kiejtett játékosok közt volt Joe Esposito, korábbi világbajnok is.

Kisebbségi komplexus nélkül

Affleck "nagyon határozott játékos", végig oldottan, felszabadultan viselkedett és jól érezte magát - nyilatkozta a kaszinó alkalmazottja, Nancy Friedman. Miután Goldsteint kiejtette, a színész - aki egyébként hajlamos kishitűen értékelni magát és teljesítményét -, kivételesen elégedett volt saját játékával és úgy érezte, ezek szerint mégsem lehet olyan "hatökör" kedvenc szenvedélyéhez, a pókerhez - mesélte el Friedman.

A győzelem a dicsőségen és a pénzjutalmon kívül még valamit hozott Afflecknek: bekerült a jövőre esedékes Las Vegas-i Póker Világbajnokság mezőnyébe, mely csapatban ő lesz az első filmszínész.