Ben Affleck retrópulcsiban tolja a babakocsit

2007.09.27. 15:02
Egy New York-i feljelentőnk, John elmondhatja magáról, ami minden Affleck rajongó tinilány álma: közelről látta, sőt leszólította a babakocsit tologató színészt. Affleck kedves, udvarias, bár egy kissé nagy a feje.

Szemfüles feljelentőnk, John, szeptember közepén üzleti úton járt New York-ban, ahol Ben Affleckre lett figyelmes egy Central Park környékén lévő utcában sétálgatva. A puszta látvány élményével azonban nem érte be, úgyhogy nem volt rest leszólítani a színészt.

"New York-ban a Plaza Hotel előtti téren reggel sétálva Ben Affleckbe botlottam, amint gyermekét tolja babakocsiban büszke és lelkiismeretes apaként. Benen kék retropulcsi volt, és bebizonyosodott az, amit eddig is sejtettem a filmjeit nézve: orbitális méretű feje van. Haja a tőle megszokott módon hátra volt fésülve, és kis borostát viselt, ám ezt leszámítva semmiféle egyéb álcázókelléket nem alkalmazott. Utánaeredtem, mert épp a piros lámpánál várakozott az átkelésre. Megszólítottam: Hello Géza! Merthogy tudvalevő, Ben Affleck hivatalos polgári neve Ben Géza Affleck. A magyar nevet szülei egyik barátjuk tiszteletére adták a kis Bennek, aki több ízben panaszkodott, hogy soha nem szólítja e nevén senki. Hát ennek most már vége! Én biza legézáztam.

Affleck nagyon barátságos volt, mosolygott, bár először kissé megijedt, hogy mit akarok tőle. Aztán gyorsan tisztáztam a poént, mondván, Magyarországról jöttem. Erre megkérdezte, hogy vagyok, mire mondtam, köszönöm, jól, és viszont érdeklődtem udvarias sztárleszólító módjára. Nem volt nálam se toll, se papír, se kamera, meg aztán a "Gézás" frappáns ürügy nekem éppen elég volt. Ezután mindketten mentünk a magunk útjára, én a Central Parkba, ő pedig minden bizonnyal luxuslakásának kényelmes melegébe, Jennifer Garnerhez."

John a Velvetnek elárulta, hogy Affleck egyáltalán nem keltett feltűnést az utcán, olyannyira, hogy először el is siklott a szeme a sztár mellett, csak pár másodperccel később esett le neki is, hogy Ben Afflecket látta mackófelsőjében elsétálni maga mellett.

"Mivel nem volt nálam se papír, sem fényképezőgép utána eredtem és ráköszöntem. Egy olyan tipikus Ben Affleck-es félmosoly volt a válasz, abszolút vette a poént. Az "Apja lánya" című film dvd-jén szerepel egy interjú, ahol elmondta, hogy a Géza is a keresztnevei közé tartozik, és nagyon sajnálja, hogy soha senki nem hívja így: innen jött az ötlet, hogy Gézának szólítom." Ezután összenevettek, intettek egymásnak és ki-ki ment tovább a maga útján. A sztár valószínűleg a környéken lakhat, amire egyrészt abból lehet következtetni, hogy mackóban nem megy messzire az ember, másrészt ez New York egyik legdrágább lakónegyede. Indulhat az Affleck-vadászat.