A sztárok a fejükre estek hősei szerdán elindultak Afrikába. Az egy négyzetméterre eső celebszám hirtelen megnőtt, de ez nem jelentette azt, hogy megállt az élet Ferihegyen. Kozsó és Oláh Ibolya nem tudja, miért vágott bele a kalandba, a többiekről pedig kiderült, hogy hétköznapi igényekkel küzdenek.

"Semmit nem hozhattam magammal, ez bánt. Van, ami hozzátartozik az életemhez, például az Ámokfutós nyakláncom, meg egy olyan pénzérmécske, amit még édesapámtól kaptam. Most gondolatban van velem mindaz, ami eddig az életemben elkísért" - mondta Kozsó, aki a megható pillanat közben a vízumát kereste az útlevelében. Mikor felnézett, a mellette álló Liptai Claudia beszólt neki, hogy ő a biztonság kedvéért azért egy Kozsót ábrázoló fotót magával hozott, mert mégiscsak az énekes a család kedvence.

Technika, jégakku és házipálinka

Klikkeljen utazókért!

Ferihegyen egy ötvenfős társaság gyűlt össze, hogy legközelebb Botswanaban érjenek földet és ott egy jó ideig szórakoztassák honfitársainak és a vadvilágot egy ismertemberes realty-vel. Voksán Virág, Oláh Ibolya, Horváth Ágnes a Bódi família, Lakatos Márk és még sorolhatnánk a sok érdekes embert, de nem tesszük, látjuk őket majd eleget esténként küzdeni az elemekkel és önmagukkal. Frei Tamás, a Sztárok a fejükre estek atyja, kizárólag hosszú körmondatokban tudott kérdésünkre válaszolni, de legalább megtudtuk, hogy őt is anya szülte, és van miért izgulnia. "Televíziós szempontból attól tartok a legjobban, hogy működni fog-e a mobil műholdrendszer. Ami az emberi oldalt érinti: a vadvilágtól tartok leginkább, az ott a legveszélyesebb. Egyben biztos vagyok, nagyon érdekes műsor lesz" - így hangzott a mondanivaló lényege.

Kovács Áronhoz fordultunk, aki szívesen mutogatta oltási igazolványát. A műsorvezető elmondta: két injekciót is kapott a karjába, egyiket a balba, másikat a jobba, ezért nem lesz beteg. Szerény csomagja pedig laptopot és játékot rejtett. Lakatos Márk okosan négy jégakkut töltött fel házipálinkával, állítása szerint azért, hogyha tábortűznél ülnek, majd jól körbeadja. Persze ő sem úgy képzeli, mint a cserkésztáborban a nebulók. Inkább olyan kalandot látott maga előtt, amiben oroszlánokra lőnek.

Hajbalzsam és teák

Nézzen celebeket hátizsákkal!

A stylist szerint a társaság amúgy vicces, panaszra semmi ok, de ezt a vidámságot Bódi Guszti arcán nem láttuk. "Szűz Máriát és kis angyalokat hoztunk, ők őriznek minket egész végig. Nem félünk, ezek hozzá tartoznak az életünkhöz, ebben nevelkedtünk, vallásosak vagyunk" - mondta Bódi, akit Voksán Virág követett a check-in pultnál. A playmate, mint elmondta, tisztában van vele, hogy azért hívták ebbe a műsorba, mert kellett egy szépségipari szakmunkás is. "Szerintem kíváncsiak, hogy egy olyan lány, mint én, hogy áll helyt a vadonban. Egyelőre mindenki szimpatikus a társaságból." A feltöltött szájú lány azt is elmondta, hogy bár csak kis flakonban, de hozott magával arckrémet és hajbalzsamot, mert nem akar igénytelen lenni. Kozsó ezzel szemben sérelmezte, hogy ő bár ragaszkodott volna kedvenc parfümjéhez, de a szerkesztők nem engedték.

Ebben az az elkeserítő, hogy az énekes még a teabőröndjét sem hozhatta magával, ami azért lássuk be, nem mindennapi kicseszés egy olyan emberrel, aki a füvei nélkül egy tapodtat sem tesz. Liptai Claudia két és fél éves lányát hagyta otthon, de nem panaszkodott, inkább elmondta, hogy fogja kitölteni a rendelkezésére álló öt percet, amit naponta beszélhet a családjával. "Majd az apját felhívom, hogy jól vannak? Jól vannak. Oké. Hello, hello - ennyi." Liptai hozzátette - hogy divatos szóval éljen -, nagy kihívás lesz ez neki, mert ő egy túlcivilizált asszony. "Remélem, hogy sokat fog változtatni rajtam a vadon. Jó lesz. Nagy kaland" - mantrázta magának és nekünk is.

Személyes kedvencünk Oláh Ibolya volt, aki kérdésünkre összefoglalta, miért döntött úgy, hogy nekivág ezzel a csapattal: nem tudom. "Nem tudom miért vállaltam el, nem tartok semmitől, mert nem tudom, mik lesznek ott. Az emberekről ismeretlenül nem tudok véleményt mondani. Velük a valós életben biztosan nem találkoztam volna. Talán majd átértékelem az egész életem - legalábbis azt mondják ezt fogom tenni. De nekem jól van úgy, ahogy van. Mindegy. Szép helyekre megyünk, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség. Ez egy buli." Az énekesnő feltette az i-re a pontot, így vadász nyelven csak annyit tudunk hozzátenni: lássuk a medvét.