horoszkóp

Miért hagyott el minket Aigner Szilárd?

2004.07.02. 09:34
Aigner Szilárd három hónapja hagyta el az RTL Klub stúdióját, és azóta szinte csak saját cégével foglalkozik. Kiderül, honnan a csokornyakkendő-imázs, ki találta ki a "Derűs napot!" és mikor lesz legközelebb kánikula.
Miért hagyta el az RTL Klubot? - tettük fel a kérdést Aigner Szilárdnak éppen három hónappal azután, hogy utoljára hallhattuk tőle élő adásban a "Derűs napot!" köszönést.

"Rengeteg munkám van, egyszerűen nem fért bele minden, a magánvállalkozásom mellett a cég nemzetközi kapcsolatainak kiépítésével és irányításával is foglalkozom" - mondta a meteorológus, akit éppen egy mérés közben értünk utol. "Bármennyire is szerettem a tévés munkámat és a kollégáimat, egyszerűen túl sok dolgot csináltam egyszerre, így valamiről le kellett mondanom."

Időjárás-jelentés a médiának

Aigner Szilárd felségével, Pártai Luciával immáron tizenöt éve működtet egy magán időjárás-előrejelző szolgáltatást. Mint lapunknak elmondta, széles megrendelői körre tettek szert, ám a valódi kihívást nem a kuncsaftok megszerzése, hanem megtartása jelenti. Az operációs munkák mellett Aigner Szilárd fogalmazza meg a médiának szánt szövegeket is: tartalmilag azonos, stilisztikailag azonban eltérő időjárás jelentést kap egy kereskedelmi és egy közszolgálati rádió.

A néhány hónappal ezelőtt kirobbant majd elcsendesült vita ellenére a meteorológus nem gondolja, hogy cége az Országos Meteorológiai Szolgálat riválisa lenne, még ha egyazon piacon fejtik is ki ténykedésüket.

Még nincs weboldala

A képernyőről eltűnt ugyan, az interneten azért biztos elolvashatjuk, milyen időt ígér nekünk Aigner Szilárd - vélekedett szerkesztőségünk. A meteorológusnak egyelőre nincs saját weboldala, egyszerűen azért, mert nem volt még rá idő. "Középszerű dolgot nem akarunk csinálni, hiszen már másodiknak sem érdemes lenni" - adott maximalista hozzáállásról tanúskodó magyarázatot a meteorológus.

A nyakkendő nem saját találmány

Tévés pályafutása során számos olyan toposz tapadt személyéhez, melyek műsorvezetési stílusát összetéveszthetetlenné tették. Ott van mindjárt a Vizi E. Szilveszter-féle csokornyakkendő, a bűvészes gesztusrendszer, na és persze a "Derűs napot!" - "Derűs estét!" köszönés.

"A nyakkendő nem az én ötletem volt, de megszoktam" - oszlatta el a Velvet tévképzeteit az időjós. A köszönés viszont saját találmány, nem copyrightos és nagyon örül neki, ha másoktól visszahallja. "Sokkal mélyebbnek tartom, mint azt, hogy jó napot kívánok."

Együttélni a népszerűséggel

Június vége felé arról faggattuk Véber Istvánt, hogyan fog megbirkózni a várható népszerűséggel, elődjénél pedig arról érdeklődtünk, hogy nem zavarja-e, amikor lépten-nyomon ráköszönnek. "Megszoktam, hogy felismernek, nem örülök neki, de nem is bánt. Ez a televíziózás velejárója, amivel ugyanúgy együtt kell élni, mintha valakinek mondjuk görbe az orra."

Aigner Szilárd egyébként jelenleg is figyelemmel kíséri az időjárás-jelentéseket, és ha szarvashibát észlel, jelzi. "Szerintem itt is az a legfontosabb, mint az élet bármely más területén: ne akarjon mást mutatni az ember, mint amilyen valójában. Ezt kívánom Véber Istvánnak is" - jelölte ki az üdvözítő utat meteorológusnak és civilnek egyaránt.

Hétfőn jön a kánikula

A klimatitzált szerkesztőségből telefonálva fel sem tűnt, hogy beszélgetésünk alatt a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszott, már-már túllépve a kritikus harminc fokot. Így búcsúzóul azt firtattuk, mikor érkezik meg végre a jégkrémolvasztó kánikula. Aigner Szilárd előrejelzése szerint július 5-én, hétfőn várható legközelebb 30 foknál nagyobb meleg. De az ország délkeleti részén lakók jobban teszik, ha a strandtáskába a napernyő és a szódásszifon mellé beraknak egy esernyőt is.