A magyar popszakma megfejtette Ákos titkát

2008.01.25. 15:45
Idén az ifjú Mark/Márk mellett az örökifjú Kovács Ákos lett a Fonogram-gála duplázója. Már évek óta meg szeretnénk tudni, miben rejlik a popzenész titka, ezért megkérdeztük a pályatársakat.

Ákos idén is nyert két Fonogram díjat, az egyiket az év legjobb DVD-je kapta, a másikat az Adj hitet című sláger. Nemcsak az aktuális duplázás miatt, már évekkel ezelőtt feltűnt, hogy nem telhet el év anélkül, hogy Ákos ne kapjon Fonogram-díjat. Ezért megkérdeztük a téma ismerőit, a popszakmát, miben látják a szólóénekes-exműsorvezető titkát, és meglepően szerteágazó eredményre jutottunk, amiből csak egyetlen egy dolog lehet a végkövetkeztetés: Ákos egy polihisztor. Íme:

Azoknak, akiknek akadozna vagy nem működne a videója, pontokba szedtük az elhangzottakat:

1. kitűnő marketing szakember
2. nagyon profi
3. karizmatikus
4. intelligens
5. nem egynyári slágereket ír
6. jó gondolatai vannak
7. szerencsés, ami tudással és tehetséggel párosul
8. Ákos jó

"Lepusztult kopasz fák tövében ülök egyszál magam"

Olyan vélemények is elhangzottak, melyek szerint Ákos fő erénye, hogy nem egynyári slágereket ír, hanem a lepusztult kopasz fák tövében ülök egyszál magam életérzés megragadója.

De nem mindenki dicsérte Ákost, volt, aki ügyesen kibújt a válasz alól és olyan is akadt, aki lakatot tett a szájára és a fejét csóválta némán. Pély Barna elemzésére külön felhívjuk a figyelmet, aki pergőn, lényegre törően foglalja össze a díjszerzés titkos mechanikáját: "Van, aki szeret díjat kapni és tud díjat kapni, az kapjon díjat. Szerintem ennyi az egész. Ez nem ennyire fekete vagy fehér." És olyan zenész is akadt, aki egyenesen transzcendens erők közbeavatkozásával magyarázta, ki mikor nyer. A legfrappánsabb megoldással a belgás Bauxit állt elő: legközelebb legyen külön Ákos-díj.