Albert Györgyi mostanában szinte egyáltalán nem kap munkát szakmájában, de a depressziójáról, alkoholizmusáról és pasiügyeiről szóló könyvei olyan jól fogynak, hogy az azokból befolyó bevételek általában milliós összegekkel gazdagítják az egykori riportert.

Albert Györgyi két legutóbbi könyvével a Miért pont ők? és a Miért pont én? Címűekkel saját bevallása szerint milliós összegekkel gazdagodott. A Borsnak nyilatkozó egykori riporter azt mondta, nincsenek filléres gondjai, valamint kiadója mindig elégedett könyvei fogyásával, bankszámlájára egy-egy újabb megjelenés után legalább hét számjegyű összeg kerül.

Albert nem akart pontos összeget elárulni, és azt is elmondta, a könyveket nem azért írta igazából, hogy jól megéljen belőlük. „Nincseken filléres gondjaim. Nemrég vettem egy lakást a Várban, amit felújítottam, de valamiért mégsem szerettem, ezért most pont költözöm egy másikba. Szóval megvagyok, nem szenvedek hiányt semmiben, de egy-egy könyvvel legalább hét számjegyű összeg landol a bankszámlámon, annyi bizonyos” – mondta Albert a lapnak. A könyvek azért készültek, hogy Albert kiadja magából a feszültséget, és, hogy írójuk elfoglalja magát valamivel, mert a szakmájában mostanában nem kap munkákat. Az, hogy jól fogytak, és ezzel valamennyi pénzre is szert tett Albert Györgyi csak külön öröm.

Albert Györgyi

Az élettapasztalatairól szóló könyveket a képernyő hiányától, a depressziótól, az alkoholizmustól, a tönkrement házasságoktól gyötört Albert Györgyi olyan őszintén írta meg, hogy sokan úgy gondolták, pont emiatt az őszinteség miatt nem lesznek rá vevők az emberek.