Galsai Dániel néma maradt Albert Györgyi ravatalánál

2008.10.16. 20:15
Albert Györgyi ravatalánál rengetegen lerótták a kegyeletüket. Terry Black, Torgyán József, Dudás Ádám és Till Attila, Kondor Csaba, Keresztes Ildikó és Galsai Dániel is megjelent a Fiumei úti sírkertben október 16-án délután. Megtudtuk, hogy aki elment a búcsúztatóra, szerette is Albert Györgyit, mert szókimondó ember volt, és igen művelt.

Albert Györgyi ravatalánál több celeb is lerótta kegyeletét. Elsőként Rácz Károly - Terry Black - érkezett, őt követte Torgyán József, volt kisgazda pártelnök. Dudás Ádám és Till Attila is megjelent, ahogy Kondor Csaba és Keresztes Ildikó is szakított rá időt, hogy a Fiumei úti sírkert ravatalozójába ellátogasson. Galsai Dániel, a riporternő utolsó párja lehetőséget kapott, hogy búcsúbeszédet mondjon, de nem volt képes rá.

„Nagyon nagy tisztelője voltam Györgyikének, nem véletlenül vagyok itt egy óra óta. Sok mindent szerettem volna még a temetéssel kapcsolatban megtudni, és sajnálom, hogy nincs rendesen elbúcsúztatva. De büszkén mondhatom, hogy megtudtam a csepeli nagy temetőben lesz holnap fél kettőkor a temetése, amin úgyszintén ott leszek, mert a családból mindenki ott van. Szerettem, tiszteltem a nyelvtudásáért, mindenért. Nagyon sajnálom, hogy így ért véget az élete. Húsz éve rajongok érte." Hegedűs Györgyné azt is megosztotta velünk, hogy rengeteg fényképe van ismert emberekről, amiket egy külön albumba rendez. „Horn Gyulától kezdve Vágó Istvánon keresztül mindenkiről, mert minden helyre eljutok. Zámbó Jimmy temetésén is voltam. Családom megkérdezte, hogy anyukám te mit csinálsz? Mondom, én nézem a tévéműsort. Mi meg téged a tévében - mondták. Ott is szerepeltem, mert oda is elmentem és minden kiskaput megkerestem, hogy minél hamarabb bejussak. A második csoporttal igenis bejutottam. A lakásánál is voltam."

Rúdnainé Aczél Margit a Velvetnek elmondta, hogy nagyon régóta követte Albert Györgyi munkásságát, és ő volt szinte az egyetlen, aki részvétet nyilvánított Galsai Dánielnek. „Személyesen nem ismertem Galsai urat csak a televízióból és az újságokból. Őszintén fogadta a részvétnyilvánításom, belenéztem a szemébe és ezt éreztem. Valószínűnek tartom, hogy van, akit a kíváncsiság hozott ki ide, és van, akinek ez egy jó program egy ilyen szép délutánon."

Kovács Emmát fia kísérte el a temetőbe, és állítása szerint nem volt ellenvetése, szívesen csatlakozott hozzá, és rótta le kegyeletét. „Hat éve ismerem Albert Györgyit. Szimpatikus volt benne, hogy szókimondó volt, mondjuk azzal nem értettem egyet, hogy a pohár fenekére néz. De mindenki úgy dolgozza fel a problémáit, ahogy tudja. Az internetről tudtam, hogy meghalt, és hogy ma itt ravatalozzák fel."  

Nagyon szép volt, és nagyon jól beszélt

Erős Anna, az MTI munkatársa volt korábban, jelenleg nyugdíjas. „Személyesen is ismeretem, sokszor bejött hozzánk a büfébe, beszélgettünk. Tiszteltem, értékeltem a tudását. Érdekes, hogy a főzős műsorban nagyon lerobbant állapotban láttam, az utolsó beszélgetős műsorban pedig nagyon szép volt, és nagyon jól beszélt. Örültem neki, mert úgy nézett ki, kilábal a dologból. A könyvét is olvastam, amit írt a depressziójáról, nagyon tetszett. 15-20 éve biztosan ismeretem őt." Mikor arra kértük meséljen valami vidám történetet hosszan elgondolkodott. „Mint a depressziósok ő is hol fenn volt a csúcson - hangulatilag is, nem csak a karrierjét illetően -, hol meg a béka fenekénél. Sokszor láttam, hogy beszélgetés közben jóízűen nevetett, mosolygott. Tudott jópofa történeteket mesélni, eléggé nagy kitekintése volt a világra."

Varjas Ottó szerényen, mindenkitől távol, messziről figyelte az eseményeket, de végül bement a ravatalozóba. „Az első könyve után figyeltem fel Albert Györgyire. Az nagyon megfogott. Onnantól szerettem, tiszteltem, csak az élete félresiklott, és ez lett a végzete. Rengeteg olyan személyiséget láttam, akik tiszteletből jöttek el, nem ismerik, csak tisztelik. Mert tisztelni lehetett. Nem tudom elmondani, mit szerettem benne. A magatartása, az állandó ziláltsága arra utalt, hogy idegileg nincs rendben. Ez fogott meg benne, én is ilyen zilált vagyok."