Életveszélyes a motorról lezuhant Marc Almond állapota

hh
2004.10.18. 15:04
A Soft Cell énekese, a 48 éves Marc Almond motorbalesetet szenvedett vasárnap délután. A Tainted Love című 1981-es szintipop slágerrel híressé vált énekest súlyos fejsérüléssel szállították egy londoni kórházba, állapota jelenleg kritikus.
A motor, amelynek Almond a hátsó ülésén utazott vasárnap délután London üzleti negyedében, összeütközött egy autóval - tudta meg a CNN a helyi rendőrségtől. Az énekes fejsérülése igen komoly, és a motor vezetője is súlyosan megsérült.

A szóvivő jelenti

"Az utas kritikus egészségi állapotban, a sofőr pedig súlyos sérülésekkel került kórházba, és jelenleg is ott tartózkodnak" - jelentette egy londoni szóvivő a UK Press Association-nek. Majd hozzátette: "A londoni rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, de azt megerősíthetjük, hogy a motoron hátul utazó sérült az énekes, Marc Almond volt." Arról, hogy pontosan milyen sérülést szenvedett nem árult el többet, csak hogy a Soft Cell egykori énekese fejsérülést szenvedett.

A két férfi Suzuki motoron utazott, ami egy Vauxhall márkájú gépkocsinak ütközött neki.

testbeszéd
Marc Almond és Jimmy Sommerville

Szintipopperből electroclash DJ

A Tainted Love című szám - Marc Almondot legtöbben erről ismerhetik - 1981-ben a legtöbb példányban eladott kislemez volt Nagy-Britanniában. Gloria Jones soul énekesnő 1964-es számának feldolgozása az Egyesült Államokban negyvenhárom (!) hétig vezette a top listákat.

A Soft Cell szintipop duó 2002-ben adta ki legutóbbi albumát "Cruelty Without Beauty" címmel, amit brit, európai és amerikai turné követett. Ezen az albumon a "The Night" című szám Angliában a legjobb negyven közé tornászta fel magát.

Arnold a turné óta DJ karrierbe kezdett: az utóbbi időkben electrót és electro-clasht játszott.