Amy Winehouse leigázza Amerikát

2007.08.01. 11:42
Megérkezett Lindsay Lohan és Paris Hilton utánpótlása: a botrányhős angol énekesnő és férje úgy döntött, a ködös Anglia helyett a napsütéses Miamiban szeretne családot alapítani.

Az alkoholfogyasztásáról, balhés párkapcsolatáról és öncsonkításba menő gesztusairól egyaránt ismert angol énekesnő, Amy Winehouse és Blake Fielder-Civil nevű férje májusban házasodott össze, majd néhány látványos összeveszés és kibékülés után most úgy döntöttek, Amerikában folytatják viharos életmódjukat. Az ittasan vezető milliárdoslányokra , hányós természetű, lecsúszott popkirálynőkre és politoxikomán színésznőkre ráunt média nyilván tárt karokkal várja őket.

„Imádják Miamit. Nem tudom, mit csípnek benne annyira, de vonzza őket a hely. Azt fontolgatják, hogy vesznek ott egy házat. Amy nagyon romantikus alkat. Mivel Miamiban házasodtak össze, ezért nagyon különleges ez a város számukra, egyszerűen maga a tökély, hiszen folyton süt a nap, csodás tengerpart és pezseg éjszakai élet. Talán ez a legfontosabb szempont, hiszen tudjuk, hogy nem bírják sokáig pia nélkül” – nyilatkozta Amy Winehouse egyik barátja.

A botrányos páros azért imádja annyira Miamit, mert Winehouse 2006-os turnéja során már egyszer bejárták az Egyesült Államokat. Ezt akkor még a legnagyobb titokban kellett tenniük, mert a férj még épp egy másik lánnyal járt, az énekesnő pedig Alex Claire barátnője volt. Ők azonban már ekkor eldöntötték, hogy Amerikában akarnak összeházasodni, most pedig azt, hogy ott is akarnak élni.

Szeret-nem szeret

Persze Winehouse a házassághoz is a tőle megszokott viharos módon kezdett hozzá. Az eljegyzés még áprilisban történt, akkor huszonnégy órán át húzta kedvesét, de aztán mégis igent mondott. Állítólag azért kellett ennyire megfontolnia a választ, mert először meg kellett bocsátania pasijának, aki megcsalta, amikor először, másfél évvel ezelőtt összejöttek. Ezután még volt pár üvöltözős-otthagyós összeveszésük szállodai előcsarnokokban, bárokban és egyéb nyilvános helyeken, a beszédes nevű Winehouse pedig a rehabot is megjárta. Májusban végül sor került az esküvőre, ami persze nem jelenti, hogy a balhék megszűntek volna. Bár a Miamiban lezavart ceremónia után visszautaztak Angliába, úgy döntöttek, hogy amint lehet, visszatérnek Floridába, és ha már ott vannak, vesznek egy házat. Winehouse-t egyébként szakmailag is elismerik az USA-ban: az például semmiképp se tehet rosszat a karrierjének, hogy egyik nagy slágerét, a Rehab című számát Justin Timberlake is szívesen idézi koncertturnéján két szám közt.

„Az édesanyja nagyon kiakadt, hogy Amy nélküle ment férjhez. Szívesen szervezett volna egy igazi zsidó esküvőt az ő kis hercegnője számára. Amy a házvásárlással próbálja bebizonyítani a mamának, hogy mennyire szereti Miamit. Blake-kel már megnéztek egy-két helyet, de egyelőre arra várnak, hogy megérkezzen a csekk a lemezkiadótól, és le tudják tenni a foglalót” – tette hozzá egy másik ismerősük.

Véres vallomás

Paris Hilton, Lindsay Lohan és Britney Spears komoly vetélytársat kaphat az extravagáns megjelenésű angol énekesnő személyében. A féltékeny természetű Winehouse például úgy kezdte a házaséletet, hogy pár nappal a nász után leordította egy lány fejét, aki állítólag férjével flörtölt, majd férjével is alaposan összeveszett. Nemrég pedig azzal sokkolta a Spin magazin újságíróját, hogy interjú közben egy törött tükörrel a hasára karcolta: „I Love Blake”. Szóval Iggy Pop is reszkessen.

Ennyi volt?

Bár kétségkívül üdítő, hogy újabb rehabra érett sztár tűnt fel az égen, lehet, hogy nemsokára le kell mondanunk az énekesnő botrányait taglaló pletykákról. Alig egy fél évvel azután, hogy megjelent második albuma, a Back to Black, a jellegzetes sminket és méhkaptárra emlékeztető tupírozott frizurát viselő díva ugyanis bevallotta, azon gondolkozik, hogy felhagy az énekléssel (remélhetőleg a piálással is) és inkább főállású anyuka lesz.