Anettka életjáradékot fizet Antal Imrének

2004.10.01. 17:11
Rossz anyagi helyzetbe került közszereplőkön kíván a jövőben segíteni az űrhajósvizsgájára készülő Anettka. A műsorvezető hölgy már tett is az ügy érdekében, létrehozta az Anettka Segélyalapot, rövidítve ASA-t, melynek induló tőkéje 3 millió forint.
Az ASA kalapból elsőként Antal Imre részesül, akinek Anettka októbertől havonta 80 ezer forintot utal a folyószámlájára; az összeg élete végéig illeti majd a Szeszélyes évszakok mostanában gondterhelt atyját. Anettka tehát, mint látható, karakánul úgy döntött, ha a nemzet nem hajlandó gondoskodni büszkeségeiről, megteszi ezt majd ő.

Nem vár hálát

"Nem is tudom, másnak ez miért nem jutott eddig eszébe. Annyi közszereplő van, aki saját hibáján kívül méltatlan helyzetbe került, rajtuk akarok segíteni. Én ezért nem várok hálát, sem köszönetet, nem akarom ezt hangoztatni" - mondta el a Velvetnek telefonon az éppen Moszkvába készülő Anettka, aki saját bevallása szerint csak azért beszél erről a sajtónak, hogy propagálja az ASA létezését. Az ASÁ-ba ezentúl bárki fizethet be pénzt, aki úgy gondolja, sok van neki, és nem akar éppen másfelé jótékonykodni.

"Egyébként én ezt nem nevezném jótékonykodásnak, és nem is értem, mások mért tartják annak" - hadarta a telefonba a leendő űrhajósnő. "Nekem ez egy természetes gesztus, sőt megtiszteltetés. Antal Imrét a példaképemnek tekintem, ezt már sokszor elmondtam, ezért esett elsőként rá a választásom. Őt ebben az országban tíz millióan szeretik, mégis mostanában csak azt hallani, hogy megszűnik a műsora, meg hogy már megint betörtek hozzá De az alapból minél több embert szeretnék kisegíteni."

Antal Imrével Anettka eddig is élénk kapcsolatot tartott fenn, gyakran találkoztak, sőt annak idején induló médiaiskolájába is meghívta az idősödő műsorvezetőt tanárnak.

Elköltözik

Anettka most egy időre hanyagolni lesz kénytelen médiaszereplését, hiszen minél jobban szeretne űrhajós karrierjére koncentrálni. Ennek érdekében szinte kiköltözik Oroszországba, és visszaül az iskolapadba.

"Most utazom Oroszországba aláírni a kiképzési szerződésemet. Ha minden jól megy, hamarosan elkezdhetem a kiképzést, már az órarendem is megvan. Tulajdonképpen reggel nyolctól estig iskolapadban ülök majd a Moszkva melletti Csillagvárosban." Megkezdődhet hát végre a régóta várt Anettka Space Project. A műsorvezető már tavasszal szeretett volna csillagvárosi lakos lenni, de űrhajóssá válni sem éppen egyszerű dolog. Az űrhajósdiploma érdekében a tántoríthatatlan műsorvezető fél évet lesz kénytelen a Csillagvárosban tölteni, ami saját bevallása szerint nem jelent neki gondot, hiszen kellemes, romantikus helyről van szó. Most egyelőre azon dolgozik, hogy meg tudja oldani itthoni helyettesítését, de mint mondja, szerencsére ott vannak a fiatalok a médiaiskolából - na és hasonmása, Anettka Kettő, azaz Elinor.