Angelina Jolie egyéjszakás kalandokat hajszol

2004.03.09. 13:02
Angelina Jolie eddig egyfolytában azt hangoztatta, hogy nincs férfi az életében, kivéve adoptált kisfiát, Maddoxot. Úgy tűnik, kifelejtett valakit. Sőt, valakiket.
A kétszeresen elvált Oscar-díjas színésznő újradefiniálta az egyedülálló anya fogalmát: ezek szerint tehát töltsd az estéid férfitársaságban, majd szaladj haza pelenkázni. "Majdnem két évig nem volt férfi az életemben, és ekkor úgy döntöttem, hogy inkább szorosabbra fűzöm a szálakat pár barátommal" - vallotta megejtő őszinteséggel a 28 éves szépség.

Megalkuvás nélkül

Jolie a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva bevallotta azt is, hogy bár keresi az igazit, de magasra helyezi a mércét: elvárja, hogy a tökéletes férfi egyben tökéletes apa is legyen. Elkötelezett anyaként ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy az ilyen férfiak meglehetősen ritkák, de sok sikeres nőhöz hasonlóan ő is megbecsüli annyira a függetlenségét, hogy inkább kivár, mintsem beérje kevesebbel. Addig azonban - áthidaló megoldásként - alkalmanként fel-felpróbál egy pasit.

"Lehet, hogy hülyén hangzik, hogy miután eltöltök egy pasassal pár órát egy hotelszobában, hazamegyek lefektetni a kisfiamat, a srácról pedig jópár hónapig nem is hallok, de nekem ez teljesen megfelel. Így ráadásul együtt lehetek valakivel anélkül, hogy egy komoly kapcsolat felelősségét kellene viselnünk, és közben mindez nem zavar be a családi életembe -úgyhogy állandó kapcsolat nélkül is nőnek érezhetem magam." - magyarázta meg Jolie, miért döntött emellett a megoldás mellett.

A sztárszínésznő szokatlan stílusú szexuális életét leszámítva igyekszik a lehető legátlagosabb anyaként viselkedni és örökbefogadott kisfia számára kiegyensúlyozott és boldog gyermekkort biztosítani. London mellett laknak, mert Jolie szeretné privát szférájától minél jobban távoltartani Hollywoodot: "Valószínűleg azért sem szeretnék ott élni, mert én magam ott nőttem fel.".

Sanyarú gyermekkor

Vonzalma a rendezett és "átlagos" családi élet iránt valószínűleg abból is fakad, hogy neki ebben nem volt része: apja, a neves filmszínész Jon Voight elhagyta francia filmszínésznő feleségét, aki aztán egyedül kellett felnevelje az akkor 6 hónapos Angelinát és bátyját, Jamest. A kislány emiatt tinédzserként súlyos pszichés tüneteket produkált az alvászavaroktól az evési problémákon át az öncsonkításig, és bár egy ízben megkísérelték apjával a kibékülést, de miután Voight tavaly a nyilvánosság előtt beszámíthatatlannak nevezte lányát, ismét nem állnak szóba egymással.

Jolie hányatott gyermekkora ellenére ma már egyértelműen elismert és jól megfizetett színésznő - elég csak például a 2000-ben a Girl, Interrupted-ért nyert Oscarját említenünk - rendezett anyagi hátterének biztonságában könnyebben tud megfelelni egy egyedülálló anya feladatainak. Pontosan tudja azonban, mi hiányzik még az életéből: "Vannak olyan pillanatok, amikor nagyon vágysz arra, hogy a szülői feladatok minden nehézségét és szépségét megoszthasd valakivel" - mondta.