Minél előbb szeretette volna az újabb babát, ezért döntött a mesterséges megtermékenyítés mellett a Jolie-Pitt házaspár. A lassan egy hónapos ikrek lombikbeavatkozás útján fogantak, derült ki.

Nem a növekedési hormonok esetleges mellékhatásának, hanem valószínűleg a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhető, hogy Angelina Jolie ikreket szült. Az eddigi hivatalos verzió szerint Jolie ikrei természetes módon fogantak, ám a US magazin megbízható forrásból értesülve úgy tudja, Brad Pitt felesége lombikbeavatkozás során esett teherbe. A beavatkozásra pedig azért került sor, mert a páros túlságosan türelmetlen volt ahhoz, hogy kivárja, amíg Jolie természetesen esik teherbe: "Mindketten nagyon szerették volna az újabb babát, minél hamarabb" - nyilatkozta az amerikai bulvárlapnak egy ismerős.

Nem bírtak várni

Jolie pár nappal ezelőtt távozott a nizzai Lenval kórházból, ahol júlus 12-én adott életet ikreinek, Knox Leonnak és Vivienne Marcheline-nek.

A színésznő azért döntött a mesterséges megtermékenyítés mellett, hogy megkímélje magát a teherbe eséssel járó idegeskedéstől. Az eljárás a US magazin szerint 12 ezer dollárba került. Másrészt, ha a páros tartja magát a tervekhez, nincs is idejük arra, hogy türelmesen kivárják, amíg Jolie teherbe esik.

"Ha 10 gyereket szeretnénk, nem várhatunk, addig szeretnénk őket felnevelni, amíg fiatalok vagyunk" - mondta a 33 éves színésznő az angol ELLE magazinnak.

Az ikerterhesség esélye Angelina Jolie életkorában egy százalék, mesterséges megtermékenyítés esetén viszont 25 százalékra nő a valószínűsége - mondta Dr. Arthur Wisot, egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó orvoscsoport Los Angeles-i vezetője: "Ma már a reprodukció korában élünk, így a jogi korlátokon belül, bárki bármit megtehet".

Lombikbébik

Az utóbbi idők hollywoodi iker-terhességei közül Julia Roberts, Geena Davis, Marcia Cross, Dannis Quaid neje, és Melissa Etheridge is mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, ennél pedig gyakran fordul elő "mellékhatásként" az ikerterhesség: "A lombikbeavatkozás során nem egy, hanem 2-3 embriót helyezünk vissza a méhüregbe, mert nem lehet biztosan tudni, melyik fog beágyazódni. Van, hogy egynél többnek is sikerül" - mondta a Velvetnek korábban Kovács Péter, a Kaáli Intézet nőgyógyász-endokrinológusa. "38 éves korig két, a felett három embrióval végezzük a visszaültetést, de ez egyben a nemzetközileg elfogadott gyakorlat is".