horoszkóp

Horrorbarbival fenyegetik Anikót

fzs
2005.08.06. 13:01
Molnár Anikó a Való Világ óta folyamatosan foglalkoztatja a bulvársajtó olvasóinak fantáziáját, akik közül - ha lehetőségük nyílik rá - sokan meg is osztják vele róla alkotott véleményüket. Van, aki buzdítja, van olyan is, aki szexuális szolgáltatásait venné igénybe, és van, aki komplett horror-képregényt küld neki, amiben GI Joe Ken egy barna hajú Barbie-babát trancsíroz.

Mióta a pomázi celebriti blogot ír a Velveten, az eddigieknél is több visszajelzést kap mindenféle egyéb tárgyú munkásságával, illetve úgy általában a létezésével kapcsolatban. "Sokan írnak, napi 10-20 levél mindig jön, de szerencsére ezek 99 százalékban pozitívak, amik erőt és kitartást adnak" - mondta el Anikó, amikor megkérdeztük, milyen gondolataikat osztják meg vele olvasói.

"Sajnálnak a bulvársajtó miatt"

Mivel blogjában sokszor intéz dörgedelmeket a róla valótlanságokat állító újságok - nem egy esetben név szerint az újságírók - ellen, sokan azzal kezdik, hogy ne is foglalkozzon "a fikázókkal", és sok sikert kívánnak neki készülő könyvéhez valamint magánéletéhez egyaránt - másoknak viszont épp az a baja, hogy "miért sajnáltatja magát". Anikó ez utóbbiakra csak annyit tud mondani: "Ez a blog egy fórum arra, hogy meg tudjam magam védeni. Én nem sajnáltatom magam, mindössze őszinte és szókimondó ember vagyok".

Szopatnék-ajánlat és kihívás bokszmeccsre

Klikk a képre!
A celebblogger ritkán tud ellenállni a késztetésnek, hogy a támadó levelekre az őszinteség és szókimondás jegyében reagáljon is: "Általában abbahagyják, amikor személyesen válaszolok nekik - van akinek kulturáltan, van akinek a saját stílusában - vagy legalábbis finomítva. Volt, aki felajánlotta: eltart, ha naponta kétszer leszopom - hát neki se válaszoltam kedvesen. De vállalom ezeket a válaszaimat: ami durva, az bánt, és egy idő után muszáj felvenni a kesztyűt, különben mulyának néznek."

Anikó nem csak verbális fegyverekkel vág vissza: volt olyan olvasója is, aki céges e-mailcímről, saját névvel írt neki gyalázkodó levelet, így nem volt nehéz beazonosítania. A dologból kis híján bokszmeccs lett: "Az egyik ingyenes terjesztésű napilap szépségtanácsadója a lány, szintén pomázi, és olyanokat írt, hogy takarodjak ki a közéletből, meg hogy itt Pomázon már mindenki utál. Megírtam neki, hogy jöjjön ki a ház elé és intézzük el személyesen - persze amikor az ember a saját fegyverükkel vág vissza, akkor már nem tetszik nekik a dolog".

Trancsírozott barbival fenyegetik

Van, akiknek teljesen mindegy, hogy ő mit csinál, mindenképp irigyen és rosszindulatúan állnak hozzá - véli Anikó."Mindenbe bele tudnak kötni: miért így élek, miért nem keresek rendes munkahelyet, hogy csak a pénz miatt csinálom - a saját elképzeléseik szerint akarnak engem látni, de az se lenne nekik elég jó." Egy időben ki is törölte a negatív tartalmú e-maileket, hogy "ne fertőzzék a gépét", de mostanában megtartja őket, mint mondta, hogy "ha arra kerül a sor, bizonyítani tudjam az igazamat".

Ahogy például megtartotta azt is, amiben egy hosszú, barnahajú Barbie-babát trancsíroz fel módszeresen egy GI Joe-ruhás Ken. A "katonabacsi" nickű levélíró szűkszavúan csak annyit fűzött a képregényhez: "mediawhore, úgy nézel ki, mint egy barbi baba". "Ez azért kiemelkedően bántó, egy képpel illusztrált fenyegetés, persze, hogy nem esik jól" - mondta el feldúltan a tüsi szőkeségből nemrég hosszúhajú barnává alakult Anikó, aki úgy tervezi, rendőrséghez fordul. "Az ilyen levélíróknak nem értem a célját, nem értem a gondolatait - nem is nagyon szeretném - de úgy gondolom, meg fogom mutatni egy rendőr barátomnak, mert ha bármi történne velem, akkor ez egy bizonyíték. Igaz, az emilcíme alapján nem lehet beazonosítani, erre persze van esze".