horoszkóp

Németh Juci nélkül folytatja az Anima

2004.09.29. 02:03
A zenekar vezetője, Prieger Zsolt elmondása szerint közösen döntöttek úgy, hogy együttműködésük október elején véget ér, az Anima azonban változatlan energiával folytatja a munkát, és már készül az új lemez, amelyen több londoni MC és hazai énekesek is közreműködnek majd. Németh Juci egyelőre fel akar töltődni.
Hét év után elválnak Németh Juci és az Anima Sound System útjai. "A zenekar és Németh Juci közösen úgy döntött, hogy együttműködésük október 1-vel véget ér" - tudatták a hírt egy rövid közleményben saját honlapjukon. Prieger Zsolt szerint harag nélkül váltak el.

Az izgalom miatt

Nézze me g képeinket!
"Az Anima egy sound system ( sok ember dolgozik együtt közös zenei célért ), ahol már nagyon sok fontos és értékes ember megfordult. Elég, ha csak Bognár Szilvi népdalénekesre vagy DJ Cadikra utalok. Mindig másokkal készítjük a lemezeket, most éppen a hetedik albumra készülünk, nagyon sok vendéggel" - kommentálta az értesüléseket Prieger Zsolt, a zenekar vezetője, aki hangsúlyozta, Németh Juci távozását nem nézeteltérések indokolták. "Azt gondoljuk, hogy egy idő után mindig váltani kell, hogy izgalmas legyen az alkotási folyamat" - mondta.

Juci sem helyettesített

Prieger Zsolt szerint az Animának a változás miatt nem lesz nehezebb dolga, "az alkotó hármas ugyanis tizenegy év óta ugyanaz, és a zenekar is nagyon együtt van" - fogalmazott. Érdeklődésünkre hozzátette, szó sincs arról, hogy új énekesnőt keresnének. "Juci jó énekesnő, viszont eszünkbe sem jut helyettesíteni, ahogy annak idején őt sem azért hívtuk a zenekarba énekelni, hogy Bognár Szilvit helyettesítse, hanem hogy önmagát hozza. Ilyen egyszerű. Az Anima keresi a változást, a megújulást, ez segíti a munkáját, mint más tudatos alkotóközösségét, és nem a stagnálást. Mi már rég a következő hónapok logisztikájával vagyunk elfoglalva. A közönség meg sokféle felállású Animát látott és hallott, egyre sikeresebbeket. Azért dolgozunk, hogy ez a tendencia folytatódjon" - nyilatkozta Prieger.

Argentinok és angolok jöttek

Októberben az Anima elkezdi hatodik albumának munkálatait, a hónap végén pedig új maxival jelentkeznek, melyet egy klip is kísér. Ennek főszereplője a londoni MC, JC001 lesz, aki eddig George Clintonnal, Natacha Atlasszal és az Asian Dub Foundationnel dolgozott együtt. A vadonatúj lemezen rajta kívül több londoni MC, hazai énekesek, hangszeresek is közreműködnek majd, de szerepel az albumon spanyol flamenco-gitáros, illetve a 34 Punalados argentin punk-tango-zenekar énekese is.

A tervek szerint az Anima-album jövő februárban lát napvilágot, decembertől Magyarországot járják az új anyaggal, jövő tavasszal pedig európai turnéra indulnak. "Juci helyett senkit sem köszönthet a közönség, mint mondtam, nem a helyettesítés izgat bennünket, mert viccesen magyaros lenne, ellenben hozzá hasonlóan jó előadót a rajongók nem is egyet láthatnak majd a színpadon" - vázolta a jövőt Prieger.

Az énekesnő akart kilépni

Katt a képre.
Németh Juci élete egyik legszebb időszakának tartja az animás éveit. "Hét évig voltam a zenekar tagja. Ez idő alatt nagyon intenzív koncertezés, albumkészítés folyt, alig tartottunk szünetet, pörgött minden, ami persze nem baj, hisz erre vágytam mindig, és nagyon szerettem, szeretem csinálni. Az évek során nagyon sokat voltunk együtt, mint egy család, ahol ennyi idő elteltével akaratlanul is kijöttek a különbözőségeink, és egy hosszan tartó folyamat lezárásaként az én kezdeményezésemre hoztuk a közös döntést" - nyilatkozta az énekesnő a Velvetnek.

Szívesen filmezne

"Nagyon furcsa lesz a következő időszak az Anima nélkül, de biztos izgalmas is, mert sok olyan dologra tudok koncentrálni majd, amire eddig nem volt időm és energiám" - tette hozzá. Az énekesnő elmondta, szeretne újra hangképzést tanítani, amit már korábban is nagyon élvezett, és nem titkolt vágya az is, hogy egyszer a kamerák előtt is próbára tegye magát. "Kacérkodom azzal a gondolattal, hogy szerepeljek egy filmben" - mondta. "De ezek egyelőre csak tervek" - jegyezte meg sietősen.

Bár ezeken a területeken is szívesen mozogna, szeretne újra énekelni, és új élményként zenét is írni. "Remélem, lesz lehetőségem megint színpadra lépni, vágyom a normál hétköznapokra ugyan, de tudom, hogy a színpad rövid időn belül hiányozni kezd majd. Kicsit feltöltődöm és amint lesznek konkrét elképzeléseim, szeretnék visszatérni a zenei életbe" - mondta az énekesnő.