horoszkóp

Jennifer Aniston túlvan a nehezén

2006.01.27. 12:22
Négy főszerep, egy új otthon, egy csodálatos partner és Norman kutya segített Jennifer Anistonnak, hogy megtegye azt a bizonyos lépést előre.

Mint minden kezdet, Jennifer Anistoné is egy befejezéssel indul. Egy megkerülhetetlen befejezéssel. Ugyanis szemben az olyan klasszikusokkal, mint a Bovaryné vagy az Anna Karenina, Brad és Jen történetét mindenki olvasta. Sőt, a folytatást, a Brad és Angelinát is. Jennifer sokáig makacsul hallgatott, majd szeptemberben zaklatott, könnyízű, gondosan megkoreografált interjút adott a Vanity Fairnek, a világ egyik legelegánsabb magazinjának, amely arról híres, hogy benne a hollywoodi sztárok méltósággal önthetik ki a szívüket a világnak úgy, hogy a mellékelt képanyag bizonyítsa, mellesleg épp a legjobb formájukban vannak.

A frizura tökéletes

Azóta hónapok teltek el, és a dolgok megváltoztak. A szobában négykilós súlyzók hevernek a földön, és egy üveg fehér bor hűl a hűtőben. A mellettem ülő Jennifernek természetesen kitűnő a frizurája. "Minden, amit abban az interjúban mondtam, már a múlté" - mondja mosolyogva, és legyint. "Ami volt, elmúlt. Most csak a jelen számít. A jövőről pedig nem akarok tudni." Jen legjobb barátnője, a szintén Jóbarátok-sztár Courtney Cox-Arquette megerősíti: "Az biztos, hogy megváltoztak a dolgok, és az egy régi fejezet az életében_ De mindegy, most végre boldognak látom."

Néha szívott

A tíz évig futó kultsorozat, a Jóbarátok befejezése óta Aniston egymás után kapja a főszerepeket. Rob Reiner rendező Rumour Has it című alkotásában Mark Ruffalo és Kevin Costner mellett egy nekrológírót alakít, a hamarosan bemutatásra kerülő Friends with Money-ban pedig kábítószeres takarítónőként látjuk viszont. Nem kellett messzire mennie az előzetes terepmunkához. "Nagyon sok barátom van, aki füvezik. Imádom őket, zseniálisak, de nem tudnék úgy élni, mint ők. Néha napokat töltenek azzal, hogy megtervezzenek mondjuk egy szülinapi meghívót" - pillanatnyi szünetet tart, rágyújt. "Félre ne érts, nem ítélem el az alkalmi fogyasztókat. Én is csináltam. Azokról beszélek, akik élni sem tudnak nélküle."

Vince Vaughnról nem nyilatkozik

Azt mondják, a szerelmi bánatot csak újabb szerelem gyógyíthatja meg. "Egyetértek" - bólint Aniston. - "De most rendben vagyok" - És Vince Vaughn? Szerintem ő felnőne a feladathoz. Félkézzel elintézné Brad Pittet. - Jennifer intően felemeli az ujját. "Vince a barátom" - mondja, és igyekszik nagyon szigorú arcot vágni. - Kérem a következő kérdést!"

Anistont magánéleti válsága idején a világ ugyanúgy örökbe fogadta, mint annak idején Diana hercegnőt, amikor könnyes szemmel azt nyilatkozta, hogy "ebben a házasságban hárman voltunk". Vajon mit tenne, ha összefutna egy régi szerelmével? Meg tudna újra bízni benne? "Nem tudom, még sosem történt velem ilyesmi. Nézd, ha szereted még, az úgyis kiderül. Ha nem, az is" - lenyúl, és elgondolkodva megvakargatja kutyája, Norman nyakát. "De talán megpróbálnám másképp csinálni a dolgokat. Megtanultam, hogy nem változtathatok meg senkit. Hogy olyannak kell lennem, mint akit magamhoz akarok vonzani. Ha példaértékű életet élek, akkor remélhetőleg megkapom, amire vágyom. Szeretem, hogy mindenkinek van szebb és sötétebb oldala. Csak nemrég jutottam el arra a pontra, hogy befogadjam mindkettő létezését - és semmiért ne kérjek bocsánatot."

A teljes interjú az ELLE januári számában olvasható