horoszkóp

Közel száz erőszakos közösüléssel vádolják a designert

2007.11.21. 15:51
A megerőszakolási botrányba keveredett Anand Jon ellen most már nem csak Los Angelesből, hanem New Yorkból is érkeztek vádak. Jon jelenleg egy Los Angeles-i börtönben ül, de a New York-i hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki ellene, és az átszállítását kérik New Yorkba. A divattervező ellen összesen mintegy száz szexuális bűncselekmény miatt folyik eljárás.

Az eddigi vádak mellett most újabb negyven erőszakos közösüléssel vádolják Anand Jon divattervezőt, a vádakat ezúttal New Yorkból emelték. Jon kilenc vádlóját a múlt héten hallgatták ki - írja a TMZ.

A feljelentők a kihallgatás során elmondták, hogy az erőszakos közösülések az elmúlt öt évben történtek, mind Manhattanben. A New York-i területi ügyészség ezután letartóztatási parancsot adott ki Jon ellen, valamint kérte a New York-i kiadatást.

Anand Jon lányokkal

Ennek értelmében Anand Jont azonnal New Yorkba szállítanák abból a Los Angeles-i börtönből, ahol jelenleg egy 2,1 millió dolláros (kb. 365 millió forint) óvadék fejében ül, ha kifizetné a szabadlábon védekezéséért cserébe kért összeget.

Anand Jon ellen eddig ötvenkilenc rendbeli erőszakos közösülés ellen emeltek vádat. A bűncselekmények nagy részét Los Angelesben követte el, de érkeztek bejelentések Houstonból és Dallasból is, valamint Floridában és Massachusettsben nyomoznak még utána.

A férfi ellen elsősorban erőszakos szexuális cselekményekért emeltek vádat, többek között szemérem elleni erőszakért, gyermekmolesztálásért és idegen tárggyal történő behatolásért. A vádak között szerepel még a hamistanúzásra rábírás is.

Az ügy még március elején pattant ki. A férfit először húsz nő és kiskorú megerőszakolásával vádolták, később egyre többen jelentkeztek, így a szám októberre felduzzadt ötvenkilencre.

A férfi ügyvédje azt mondja, hogy a divattervező ellen összefogtak a sértettek és így akarják lejáratni.