Danniellynn a világ legmilliomosabb bébije lehet, ha a bíróság a javára ítél a 12 éve húzódó örökösödési perben. Már eddig is ketten pereskedtek az apasági jogokért, de most Gábor Zsazsa férje is bejelentkezett az apák sorába. Smith boncolásakor az orvosszakértő kizárta a gyilkosságot, a fulladást és a drog-túladagolást, de még mindig nem tudni pontosan, mi volt a playmate halálának oka. A további vizsgálatok akár hetekig is elhúzódhatnak.

További vizsgálatokat tart szükségesnek az orvosszakértő Anna Nicole Smith halála lehetséges okának pontos megállapításához - írja a Reuters a Miamiban helyi idő szerint délután háromkor kezdődött sajtótájékoztató információi alapján. Eközben egyre szaporodik a milliomos örökségre esélyes Danniellynn apjainak száma.

A csütörtökön éjjel elhunyt explaymate boncolásának eredményei egyelőre csak az idegenkezűséget zárták ki teljes bizonyossággal, és azt is megállapították, hogy halálát nem fulladás vagy vérrög okozta, mint azt az eddigi feltételezések tudni vélték. A normálistól eltérő tünetek csak pár "apróbb elváltozás" a szívben, valamint vér a gyomorban, ami arra utal, hogy Smith a halál beállta előtt sokkos állapotban volt. Enyhébb horzsolásokat is találtak még a holttest hátán, ezekről azonban tudni lehet, hogy egy korábbi fürdőszobai baleset nyomai.

Az előzetes rendőrségi jelentések még arról szóltak, hogy hotelszobájában drogokat és gyógyszereket találtak, és Smith anyja maga is kábítószert tette felelőssé lánya haláláért. A Seminole Hard Rock Hotel és Casino biztonsági főnöke, Charlie Tiger szerint azonban a nyomozók csak receptre kapható és legálisan beszerzett gyógyszereket találtak.

A boncolást végző orvosszakértő, dr. Joshua Perper, Broward megye fő törvényszéki szakértője is kizárta a drog-túladagolást, feltételezése szerint elképzelhető, hogy Smith halálát valamely gyógyszer mellékhatása, vagy több gyógyszer szerencsétlen kombinációja okozta. Mint kiderült, Smith beteg volt a halálát megelőző napokban, lázra és gyomrára húzódott influenzájára szedett gyógyszereket. Emellett ügyvédje, Ron Rale szerint még mindig depresszióban szenvedett Daniel nevű húszéves fia szeptemberi halála miatt.

Sem a biztonsági rendszer kamerái által rögzített szalagokon, sem máshol nem találtak semmi szokatlan, bűntényre utaló nyomot. A rendőrök mindenkit kihallgattak, aki a halálesettel kapcsolatba hozható, de egyelőre senkit nem gyanúsítanak.

Ha Smith természetes okokból halt meg, úgy a vizsgálatok nagyon hamar lezárulhatnak - nyilatkozta az orvosszakértő, de nem zárja ki, hogy akár akár három-öt hétig is elhúzódhatnak. "Nem vagyok próféta, nem mondhatom meg a boncolási eredmények megérkezése előtt, hogy mit fogok találni".

Anna Nicole Smith életének és halálának egyre bizarrabb szappanoperájában újabb felvonást jelent, hogy Gábor Zsazsa férje, Federick von Anhalt herceg is jelentkezett a modell féléves kislánya, Danniellynn apjainak sorába. Az 59 éves herceg azt állítja, a 90-es évek elejétől kezdve viszonya volt a modellel, aki "hercegnő akart lenni".

A kislányt eddig Smith férje, Howard K. Stern és Smith előző pasija, Larry Birkhead akarja a magáénak tudni, ez ügyben épp folyik is a per. Épp e perből kifolyólag hozott olyan döntést a bíróság pénteken, hogy Smith holttestéből azonnal vegyenek DNS-mintát, és hogy a február 20-án esedékes tárgyalásig nem temethetik el - tájékoztatta a médiát Anhalt herceg azt fontolgatja, hogy maga is becsatlakozik az apasági perbe és igényt tart a kislányra. Azt állítja, hogy régóta viszonya volt a playmate-tel, ami még akkor kezdődött, mikor Smith még a texasi olajmilliárdos, Marshall férje volt.

Nem lenne rossz üzlet a féléves bébi apjának lenni: Danniellynn ugyanis akár 477 millió dollárt is érhet, amennyiben az örökösödési perben posztumusz anyja javára ítél a bíróság. A tárgyalások még további hónapokig vagy akár évekig is elhúzódhatnak.

A kislányra jelenleg Shane Gibson, a bahamai bevándorlási miniszter édesanyja visel gondot, aki közeli ismerőse volt Smithnek - írja a People. A láthatóan megrendült Gibsont megpróbálták megszólaltatni a tévék csütörtökön éjjel, de nem volt hajlandó nyilatkozni.