horoszkóp

Halott fia örökli Anna Nicole Smith vagyonát

2007.02.17. 19:44
Halott fiát nevezi meg örökösként végrendeletében Anna Nicole Smith. Öthónapos lányáról nem esik szó a dokumentumban. A mindent öröklő halott fiúnak viszont nincs végrendelete.

Anna Nicole Smith fiára, Danielre hagyta összes vagyonát - derült ki az elhunyt modell pénteken nyilvánosságra hozott végrendeletéből. Csakhogy a végrendelet még 2001-ben készült, az örökösként megnevezett fiú viszont azóta kábítószer-túladagolásban meghalt.

Az örökös is halott

Smith végrendelete körül teljes a zűrzavar: egyrészt nem tudni, kire szállhat így a vagyon, mint ahogy azt sem, tulajdonképp miről is rendelkezett. A dokumentum ugyanis semmilyen összeget nem említ, volt férje után maradt 475 millió dolláros örökségéért pedig még mindig folyik a per. Külföldi sajtóhírek szerint mivel a modell egyetlen élő utóda, öthónapos kislánya nem élt a végrendelet születésekor és nem is nevesíti a dokumentum, így nem is lehet örökös.

A jogi huzavona miatt Anna Nicole Smith-t eddig nem nem lehetett eltemetni, ezért pénteken egy floridai bíróság elrendelte a holttest bebalzsamozását. Majd nem sokkal később engedélyezték a temetést.

Harmadolt vagyon a születésnapokon

Egyvalami biztos, hogy a végrendelet Howard K. Stern-t nevezi meg végrehajtónak, aki a modell ügyvédje és élettársa volt. A dokumentum 2001-ben keletkezett és többek között azt is tartalmazza, hogy Stern kezelje a vagyont, és ossza el egyharmadát a modell gyerekei között 25 éves korukban, illetve kapják meg a további kétharmadot, amikor betöltik 30. és 35. életévüket.

Még a temetésen marakodnak

A 39 éves modell február 8-án hunyt el tisztázatlan körülmények között egy floridai hotelszobában. Azóta folyik a vita arról, hogy ki örökli a több százmillió dolláros - de még korántsem biztos, hogy megítélt - vagyont, és hogy hol temessék el. Smith anyja ugyanis azt szeretné, hogy texasi szülővárosában leljen végső nyugalomra, ügyvéd-élettársa szerint viszont fia mellett, a Bahamákon kellene örök nyugalomra helyezni a modellt.

Egyelőre azt sem tudni, Smith öthónapos kislányának ki az apja. Többen jelentkeztek már: köztük van az ügyvéd Stern, valamint Smith volt barátja, Larry Birkhead, Gábor Zsazsa férje, Frederic von Anhalt, és a playmate testőre, Alex Denk is.