A playmate utolsó fotójaként küldte szét ismeretlen feladó a képet, melyen Smith saját hányásában, eszméletlenül fekszik. Valóban hullának néz ki rajta, de akkor még élt - mindössze egyik túladagolása volt épp a sok közül.

Megdöbbentő fotó került nyilvánosságra kedden, melyről közzétevője azt állította: a halott Anna Nicole Smithről készült. Az alább csak kikockázva közölt képen kattintás után teljes pompájában élvezhetik az arra fogékonyak, ahogy a Playboy-fotói révén szexszimbólummá vált szőkeség totálisan kiütve, saját hányásában fekszik, és valóban eléggé halottnak tűnik.

Vigyázat, a kattintás után savas gyomortartalom!

A fotót azzal az indoklással küldte el egy ismeretlen több celebbloggernek közlésre, hogy ezáltal akarja felhívni a világ figyelmét, mit tettek Smithtel a hozzá közelállók, és hogy az ő felelősségüket a playmate halálában a mai napig nem vizsgálták ki kellőképpen. Ezzel nyilván a modell különféle ismerőseinek azon vallomásaira céloz, amelyek szerint az explaymate-et ügyvédje és majdnem-férje, Howard K. Stern még terhessége alatt is gyógyszerekkel és drogokkal tömte, ezáltal ő felelős a haláláért.

Nem halott, de majdnem

A képet elsőként közzétevő IDontLikeYouInThatWay.comnak azonban gyanús volt a modell feje mögött látható ágytámla, ezért végeztek egy kis nyomozást. Hamarosan kiderült: az ágytámla azokról a fotókról lehet ismerős, amelyek pár hónappal korábban Smith bahamai otthonában készültek, és amelyeken Shane Gibson bevándorlási miniszterrel fekszik összefonódva. Igaz, a fotókon mindketten fel vannak öltözve, de miután Smith halála után a képek nyilvánosságra kerültek, a minisztert azzal vádolták meg, hogy egy kis grátisz szex fejében meggyorsította a modell letelepedési engedélyének elbírálását. A miniszter tévéinterjúban cáfolta ezt a feltételezést, de később beismerte viszonyukat és lemondott. A modell árván maradt kislányára, Daniellynnre egyébként az érte folyó pereskedés ideje alatt a miniszter édesanyja vigyázott.

Mivel Smith 2007. február 9-én nem otthonában, hanem a Hollywood közelében lévő Seminole Hard Rock hotel egyik szállodai szobájában hunyt el, így egy valódi halotti fotón semmi keresnivalója az otthoni ágy támlájának. Nyomozásuk során az IDLYITW kapcsolatba lépett Smith egy közeli ismerősével, aki megerősítette: a most előkerült kép valóban nem a playmate halálakor, hanem alig egy hónappal korábban, a playmate bahamai otthonában készült, Smith egyik túladagolásakor. A képet - valamint szerdán előkerült második fotót, amelyen Smith kislányával, Daniellynnel látható szintén szétcsúszva, de egyértelműen élve -, ráadásul a modell ügyvéd-élettársa, Howard K. Stern készítette Smith gépével.

Bizarr humor

Megrázó kép! - Kattintson - ha akar.

Az informátor szerint mikor Smith később egy tiszta pillanatában megtalálta a képeket a kamerán, elborzadt: "nem is azon, hogy milyen állapotban volt, hanem azon, hogy miért készít valaki ilyen állapotában fotókat róla". A modell a képeket Big Moe nevű testőrének adta át megőrzésre, mert "jóbarátnak tekintette, és úgy gondolta, ezek a képek hitelesen megmutatják majd, milyenek voltak az utolsó napjai. Attól rettegett, hogy függősége már olyan méreteket öltött, amibe bármikor belehalhat" - állítja az informátor.

Stern ügyvédje ma levélben reagált a weboldal tegnapi postjára: azt állítja, a fotók Smith gépének ellopott memóriakártyájáról származnak, és maga a Big Moe néven említett testőr, Moe Bringhaupt próbálta ezeket eladni különféle lapoknak. Szerintük egyébként Smith még csak nem is volt kiütve a fotókon, "csak hülyéskedett a kamerának". Az állítás ellen szólhat az a régebbi videó, amely pár héttel Smith halála után nagy felháborodást keltett, és amit szintén Stern készített: ezen a nyolchónapos terhes playmate annyira ki van ütve, hogy beszélni is alig tud.

A playmate halálának körülményei hosszú ideig nem voltak egyértelműek – egy ideig a fia halála miatt érzett depresszió miatti öngyilkosságot sem zárták ki -, de a törvényszéki orvosszakértői vizsgálat végül megállapította, hogy egy tályog miatt fellépett fertőzés és a gyógyszerei véletlen túladagolásának szerencsétlen egybeesése okozta a modell halálát.