Sokkoló videó került elő a terhesen drogozó A. N. Smithről

2007.10.27. 21:44
A bohócnak kifestett, félig öntudatlan playmate-ről készült videó már februárban sokkolta a közvéleményt, de ügyvéd élettársa akkor azzal védekezett, csak hülyéskedtek. A most előkerült verzióból viszont kiderül, Anna Nicole Smith valóban az öntudatlanságig ki volt ütve, és ez egyáltalán nem vicces. A felvétel szerint azonban mindez csak a másik szereplőt, egy kilencéves kislányt aggasztotta, aki kétségbeesve, de eredménytelenül könyörög Sternnek, hívjanak orvost.

Új, vágatlan verzió került elő a tavaly februárban nagy felháborodást keltett videóból, ami a pár héttel korábban zavaros körülmények közt elhunyt playmate-et nyolchónapos terhesen, bohócnak kifestett arccal, totálisan kiütve ábrázolja. A videót készítő ügyvéd-élettárs, Howard K. Stern akkor azzal védekezett, hogy Smitht csak színleli a kábulatot, valójában nem állt semmilyen szer hatása alatt, az anyagot pedig később valaki koncepciózusan vágta össze. A most előkerült teljes és vágatlan verzió azonban egyértelműen bizonyítja a terhes playmate súlyos állapotát. És azt is, hogy Sternt ez egyáltalán nem érdekelte.

A FoxNews tévétársaság birtokába került felvétel a vágott, alig egy perces verzióval szemben közel tíz percig tart, és nem csak Smith szerepel rajta, hanem a bahamai házuk bérbeadójának kilencéves kislánya is. A felvételből kiderült, hogy a bohócmaszkot is a kislány festette Smithnek - aki már ekkor is félig öntudatlanul és beszédképtelenül hagyja, hogy a gyerek dolgozzon rajta -, a felvétel alatt pedig hallatszanak Stern kommentárjai, amiket az operatőrhöz, egy bizonyos Mark nevű emberhez intéz.

Csak a kislányt érdekelte a sorsa

A kislány a házat bérbeadó G. Ben Thompson unokája, akit apja vitt át aznap délután a párhoz, mivel Smith elszalasztotta a születésnapját, és cserébe egy játszós délutánnal szerette volna kárpótolni. Az apa, Ford Shelley szerint amikor megérkeztek, Smith még teljesen összeszedettnek tűnt, a kislány azonban azt állítja, hogy Stern később egy "fehér alapon piros csíkos üvegből" megitatta valamivel az explaymate-et, akinek beszéde ezután érthetetlenné, viselkedése letargikussá vált. A modell a szemét is alig tudta nyitva tartani, és egy játékbabáról azt hitte, hogy az ő saját újszülött gyereke, míg a nyolchónapos terhessége "csak egy kis puffadás". Ijesztő állapota a felvétel tanúsága szerint egyedül a kislányt aggasztja, aki először csak ijedten suttogja Sternnek, hogy barátnőjének "valami baj lehet a fejével", később pedig többször is könyörög neki: "Howard, segíts rajta! Tedd le a kamerát, hívjunk orvost!".

Stern rendezői utasításokat ad

A hangsávon Stern is hallható, akinek esze ágában sem volt segíteni: ehelyett inkább utasításokat ad a Mark nevű operatőrnek, miket és hogyan vegyen, és hogy majd vágják ki, amikor Smith fél melle kibukik a szárongszerűen rátekert kendő alól. Azon is hangosan töpreng, legyen-e majd aláfestő zene a felvétel alatt, de arra jut, hogy ez talán rontana a hatáson.

Bár a hivatalos orvosszakértői vélemény márciusban megállapította, hogy Smith halálát többfajta gyógyszer szerencsétlen kölcsönhatásai, valamint egy gyulladás miatt legyengült immunrendszere okozta, egyre többen vádolják Sternt azzal, hogy drogokkal és gyógyszerekkel tömte a playmate-et, így közvetve felelős a haláláért. Ezeket a feltételezéseket látszik alátámasztani az a sokkoló fotósorozat, ami pár hete járta be a netet a túladagolásában magát összehányó, eszméletlen Smithről. Stern akkor is azzal védekezett, hogy csak viccből készítettek ilyen képeket, később azonban azt állította, hogy egykori testőre lopta el a fényképezőgép memóriakártyáját és pénzt akart keresni a fotók közzétételével. Sternről ugyanez nem mondható el.

Ez már a hatóságoknak is sok

Az egyre dagadó botrány eredményeként Smith halálának ügyében tovább vizsgálódnak: múlt héten házkutatást tartottak több, az ügyben érintett személynél, többek közt annál a pszichológusnál, aki - a számlamásolatok alapján - azzal gyanúsítható, hogy ő írta fel a vényköteles szereket a playmate-nek. Jerry Brown kaliforniai államügyész szerint "sok minden kiderült, de nem akarjuk előzetes találgatásokkal befolyásolni a vizsgálat eredményét. Nem fogok gyanúsítgatni. De valaki meghalt. Házkutatást nem tartunk komoly bűntény gyanúja nélkül".