Az Anna Nicole Smith fia halálát vizsgáló igazságügyi kórboncnok bejelentette: a kimutatott halált okozó szerek tudatában anélkül le lehet zárni az ügyet, hogy megtartanák a jövő hónapra tervezett vizsgálatokat a Bahamákon. A halál oka rosszul kombinált gyógyszerek együttes szedése.

Cyril Wecht - aki Kennedy-t és Elvist is boncolta, és a Smith család régi érdemei miatt bérelt fel - elmondta, hogy a húszéves fiú három gyógyszer véletlenszerű, de fatális keveredésének következtében hunyt el: a Lexapro nevű antidepresszáns, a Zoloft, és a metadon miatt. Utóbbi egy olyan fájdalomcsillapító, melyet többnyire heroin függőség kezelésére írnak fel.

Anna Nicole semmit sem tudott fia fogyasztói szokásairól

A Reuters kérdésére Wecht elmondta, Anna Nicole Smith nem tudta, hogy fia methadone-t szed és arról sem tudott, hogy heroint használt volna.

"Éppen ez az egyik legmisztikusabb kérdés az egész ügyben, hogy milyen okból szedett metadont. Lehetett fájdalomcsillapító, ez esetben használata teljesen legális. A család megrendült. Mint megtudtam, Mrs. Smith-nek egyálán nem volt tisztában arról, hogy miket szed Daniel" - mondta a patológus. Wecht azt is elmondta, nem derült ki számára, honnan szerezte be Daniel Smith a testében megtalált gyógyszereket.

"Nincs értelme tovább folytatni a vizsgálatot, mivel nincs semmi, ami bármiféle csalásra utalna. De erről a bahamai bíróságnak kell meghoznia a döntést" - mondta Wecht.

Az ügyvéd az apa

Időközben az is kiderült, ki az újszülött Dannie Lynn Hope apja. A Detroit Free Press információi szerint a volt Playmate ügyvédje, Howard K. Stern úgy döntött, Larry King talkshowjában vallja be, hogy ő a kislány apja. "Annával együtt vagyunk. Szeretjük egymást már nagyon hosszú ideje. De mivel az ügyvédje vagyok, jobbnak láttuk, ha nem tárjuk ország-világ elé szerelmünket" - tárta ország-világ elé szerelmüket Stern, majd továbbra is az érzelmek húrjait pengette. A Star Magazine kedden arról írt, hogy Stern és Smith egy jacht fedélzetén házasodott össze a Bahamákon, de Smith sajtószóvivője nem sietett a hír megerősítésére, de megcáfolására sem.

Anna Nicole Smith fia szeptember 10-én halt meg váratlan hirtelenséggel, amikor anyját és újszülött féltestvérét látogatta meg a Bahamákon lévő kórházban.