'Ha kint van a mellem, az nem művészet'

dns
2004.09.09. 09:52
Bálint Antónia akkor érzi jól magát, ha forog a kamera. Sokan máris tudni vélik, a TV2-n hamarosan induló plasztikai reality műsorvezetője lesz. Addig is színházban játszik, időnként aktot vállal, és nem kedveli, ha szóba kerül a szépségverseny. A korona a keresztje.
Lesz új műsor?

"Szeretek műsort vezetni, és a képernyőn lenni. Miután szeptembertől vége a Lazacnak, új műsort tudok vállalni. A TV2 is nyitott a kérdésre, de erről többet nem árulhatok el, majd csak ha itt lesz az ideje - válaszolta lapunk kérdésére Bálint Antónia, akiről többen úgy tudják, a kereskedelmi csatorna hamarosan induló, Extrém Makeover című plasztikai átváltozó-showjának műsorvezetője lesz. Antónia mindezt nem erősítette meg.

A Lazacról ellenben szívesen beszélt. Elárulta, sem kedvenc rovata, sem kedvenc témái nemigen voltak. Legfőbb célja a műsorral kapcsolatban az volt, hogy az interjúalanyokból a legtöbbet hozza ki az alatt a három perc alatt, ami egy beszélgetésre jutott.

Politikus és kutya

Tekints meg képeinket!
"Őrület, hogy a legtöbben csak a felszínt kapargatják, ha interjút készítenek valakivel. Ha egyszer valahol készíthetnék saját műsort, két témakör érdekelne igazán. Az egyik a könnyed beszélgetés, a másik pedig ennél egy kicsit bonyolultabb. Politikusokat, közszereplőket szeretnék bemutatni úgy, ahogy kevesen ismerik őket. Milyen is az, amikor például a miniszterelnök hazatér, és a nyakába ugrik a kutyája" - ötletel a TV2 műsorvezetője.

A felszínességre a beszélgetés alatt Antónia még egyszer visszatért. Elmondta, a személyét érintő egyik leggyakoribb kérdés, hogy ő maga milyen titulussal illetné magát. Antónia ugyanis nemcsak időjós, és reggeli szórakoztató műsorok vezetője, de diplomás művelődés szervező, és színésznő is, aki jelenleg egy darabban, a budapesti Ruttkai Éva Színházban futó A kaktusz virága című komédiában látható.

Kereszt a korona

"Legtöbben még mindig a szépségversenyen lovagolnak. Tizenöt évvel ezelőtt - szinte gyerekfejjel - jelentkeztem egy versenyre, amit megnyertem, aztán meghurcoltak, végül sikerült bebizonyítani az igazamat. Azt aláírom, hogy anélkül nem valószínű, hogy ilyen pályát futok be, de őszintén szólva a szépségverseny nekem azóta is a keresztem. Jó lenne, ha elfelejtenék már végre "-mondta meglepetésünkre Antónia.

A második leggyakoribb téma, ami a műsorvezetővel kapcsolatban felvetődik: az aktfotózás. Tinédzser kora óta számos fotósorozatot vállalt.

Csak a pénz miatt

"Exhibicionizmusban nem szenvedek hiányt, mégsem ez volt a fő oka annak, hogy aktot vállaltam. Amikor tizenévesen megkerestek, hogy szerepelnék-e az olasz Playboyban, csak a pénz miatt voltam hajlandó vetkőzni, hiszen tizenöt éves korom óta saját magamat tartom el" - mondta Bálint Antónia, aki hozzátette, sem akkor, sem ma nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a lehetőségek közül válogasson. Az aktfotózással kapcsolatban - amit sokakkal ellentétben a legkevésbé sem tart művészetnek - pedig csupán annyiban változott a véleménye az elmúlt években, hogy azóta már több élvezetet talál a munkában.

"Az a sorozat, amelyben a testem tele színes festékkel, különösen kedves nekem, de a kedvencem az, amelyiket a kedvesem készített rólam Thaiföldön. Egyszerűen kimentünk nyaralni, jól éreztük magunkat, bejártuk a környező szigeteket, és közben készült rólam hatszáz darab felvétel" - mesélte Antónia az Esti Showder, és az Activity producerére, Kovács Kristófra utalva, aki miután hazaérkezett a nyaralásról, a fotók közül a leginkább címlapképesekkel felkereste a Playboy szerkesztőségét, amelyik azonnal lecsapott a sztárfotókra.

Valójában szégyellős

"Én nem szívesen kilincselnék, nem való nekem. Azt is kevesen hiszik el rólam, hogy valójában szégyellős vagyok. El sem tudnám képzelni, hogy egy nudista strandon pucéran flangáljak" - lepte meg újságírónkat újfent Antónia, majd hozzátette, alapvetően felelősségteljesen gondolkozik. Ezért is döntött úgy, a magánéletét nem teregeti ki a sajtónak.

"Elmúltam harmincöt éves, amin egyébként sokan csodálkoznak, nem hisznek többnek, mint 28. Normális, hogy gyerekeket szeretnék, de még nem találtam meg a megfelelő apát. Ha megtalálom, az legyen az én dolgom- zárta rövidre a műsorvezető.