Árpa Attila, a család médiaembere hétfőn ünnepelte 36. születésnapját. Barátai ebből az alkalomból kibéreltek neki egy mozit, hogy kedvére videójátszhasson egy hatalmas vásznon. Árpa meg is lepődött, de ilyenkor csak dühös hangon tud nyilatkozni. Megleptésparti testközelből.

Rendes Zoltán, a Duna Televízió kreatív igazgatója idén is igyekezte lehetetlen helyzetbe hozni Árpa Attilát, aki hétfőn ünnepelte 36. születésnapját. Mivel a Mokka műsorvezetője évtizedes barátságot ápol a tévéssel, kétség sem fért hozzá, hogy nem ússza meg valami meglepetés nélkül. „Tizenéves korunk óta barátok vagyunk. Minden évben megszívatjuk, így természetes, hogy most is gyanakvó volt. Mivel ebben az évben megszületetett a kislánya és a Mokkában is most kezdett, gondoltam, most nem viccesek leszünk, hanem kedvesek.”

Klikk!

Rendes Zoltán tudta, hogy mióta világ a világ, az önjelölt médiapunk arról álmodik, hogy egy hatalmas kivetítőn játszhasson valamilyen videójátékkal. Ezért kibérelte a Mom park egyik mozitermét, amibe beszereltetett egy konzoltt, és kész volt a meglepetés. Már csak az ünnepeltett kellett valahogy a helyszínre terelni. Ebben segítségére voltak Árpa barátai is, akik a mesterrel közösen bőven jutattak a szervezetükbe alkoholt, mert hát így vígad a magyar, ha öregszik.

Ez komoly?

Árpa tényleg gyanútlanul közelítette meg az objektumot, ahol tokkal-vonóval 17-en várták azt a pillanatot, amikor belép a moziterembe. Amint meglátta a vásznon a saját ábrázatát, amire ”XBOY 36” felirat volt ráfotoshoppolva, az ”Ez komoly? Ne bassz!” felkiáltás hagyta el a száját. Az is kiderült, hogy ha meghatódik a Macsó Papaként aposztrofált producer, kizárólag dühösen tud intonálni, ami nem baj, hiszen a meglepődésre nem lehet konszolidált frázisokat betanulni. A nagy ölelés után Árpa természetesen birtokba vette a játékvezérlőt, és egy amerikai foci-szimulátorral kezdett játszani.

A meglepetésbulin a TV2 stábja is jelen volt, és a mestert még frissiben kérdezte a nem mindennapi ajándék érte sokkról. „Mikor a moziba bejöttünk, azt hittem, valami összevágott anyagot fogunk megnézni. Ez eszembe se jutott.” A beszélgetésből az is kiderült, hogy Árpa gyermekkorában a játékokat inkább csak atomjaira zúzta, mert az jelentette az igazi élvezetet számára, de arra is volt példa, hogy felgyújtotta a kapott holmit. Ez a szerkezet szerencsére nem jutott erre a sorsra, hiszen a producer azóta már nagyon felnőtt.