A korábbi tervekkel ellentétben mégsem márciusban, de még ebben az évben bemutatják a Való Világ exproducere, Árpa Attila Argó című akcióvígjátékát. A film kisebb részben a médiáról, nagyobb részben az alvilágról szól, ám a rendező szerint a kettőnek semmi köze egymáshoz. Árpa szerint csak véletlen, hogy egyes karakterek hasonlítanak a médiában és a zenei életben forgó alakokhoz.
Árpa Attila
Velvet - Televíziós producerként és kreatív igazgatóként ismertük meg Önt, most pedig filmet rendez.

Árpa Attila - Régi álmom valósult meg: a filmszakmában nőttem fel, mindig is filmet szerettem volna rendezni.

Miután távozott az RTL Klubból, az Indexnek azt mondta: nem tér vissza többé a televíziózáshoz. Nem gondolta meg magát?

Lehet, hogy fogok még készíteni televíziós produkciókat, de inkább a fikció felé hajló dolgokban gondolkodom.

Hogyan fogadták a színészek a forgatáson?

Először nagyon rosszul: tartottak tőlem. A stáb és a színészek az első filmest, a média-botrányhőst látták bennem, nem a rendezőt. Szerencsére azonban nem kellett sok idő ahhoz, hogy befogadjanak. A második héten már minden jól ment. Mindenki látta, hogy mit akarok kihozni az egészből, és attól kezdve igazán jól ment a munka.

Volt olyan színész, akinek szerepet ajánlott, és nem fogadta el?

Akcióvígjáték a magyar rögvalóságról
Az Argó című akcióvígjáték történetének, középpontjában egy külföldről érkező profi alvilági figura áll, aki szembesül a magyar valósággal.
A filmben jól ismert vígjátékszínészek tűnnek majd fel, mint például Kovács Lajos, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Görög László, a főgonoszt pedig Oszter Sándor alakítja majd.
Eszenyi Enikőnek ajánlottam egy kisebb szerepet, de azt mondta, nem akar kis szerepet játszani. Ez eléggé rosszul esett, főleg miután láttam a Kontroll című film elején egy sokkal rövidebb szerepben. Voltak azonban olyanok is, akikkel nem tudtam egyeztetni. Gesztesi Károly például már két évvel a film forgatása előtt igent mondott, de sajnos nem tudott velünk dolgozni, mert éppen egy másik filmet forgatott. Volt olyan színész is - nem mondom meg a nevét - aki egyszerűen túl sokat kért, így nem tudtunk vele megegyezni. Ezt utólag nem is bánom, mert pont helyette szerepel a filmben Mucsi Zoltán, aki végig nagyon jól játszott.

Mekkora volt a film költségvetése?

180 millió forint körüli, ez a magyar filmek tekintetében középkategóriának számít, annak ellenére, hogy a film tele van lövöldözős és robbantásos jelenetekkel. Ügyeltünk arra is, hogy ne legyen tele reklámokkal, ezért inkább kevés, de jobb támogatókat kértünk fel.

Külföldi operatőrrel dolgozik, miért őt választotta?

Sokszor dolgoztunk már együtt, több videoklipet és reklámspotot is forgattunk már közösen. Azért őt választottam, mert gyorsan dolgozik, és a filmes szakmában az idő pénz. A másik ok az, hogy modern, pörgős vizuális világa van.

Mikor lesz a premier?

A magyarországi bemutató időpontja nagyban függ a külföldi premierektől, ezért pontosan még nem tudok választ adni erre a kérdésre. Várhatóan idén tavasszal, vagy ősszel kerül a magyar mozikba az Argó.

A Blikk című bulvárlapban megjelentek szerint a film a "média- és alvilágot" leplezi le. Van összefüggés a kettő között?

Nincs. Nem is gondolom, hogy ma Magyarországon lehetne egy ilyen témájú filmet forgatni. A film kisebb részben a médiáról, nagyobb részben az alvilágról szól. Az pedig csak véletlen, hogy egyes karakterek hasonlítanak a médiában és a zenei életben forgó alakokhoz. De ez nem leleplezés, bár van ilyen filmötletem is.